Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

lunes, 3 de agosto de 2015

Crònica de juliol

Lluc dia a dia / Ramon Ballester Vives


1. Començam el mes amb una onada de calor africana. La temperatura és de 32º C de màxima. Així i tot a la vesprada arriba l'aire fresc que afavoreix el descans. Mentres tant segueixen les activitats de la segona tanda de l'English Camp Lluc.

3. A mitjan capvespre uns 110 professors dels Col.legis “Madre Alberta” pugen al Santuari per a rebre el catecisme de l'Esglèsia. A la basílica fan un acte de pregària i cants.

9. Després d'una jornada d'excursió a Sa Calobra, pugen a Lluc per uns dies de reflexió i treball els components dels “Centres Educatius Joaquim Rosselló” que gestionen els col.legis de la congregació de MM. Sagrats Cors (Escolania de Lluc, Sant Pere Pasqual de València, Col.legi Sagrats Cors de Sóller, Escola Mare de Déu del Coll de Barcelona i Col.legi Bisbe Perelló de Madrid). Amb ells el Director del Secretariat de Col.legis, Bernat J. Alemany. El P. Emilio Velasco, Superior General també hi participa.

11. Un grup de 40 persones de la Parròquia de S'Olivera (Palma) visiten la Mare de Déu i a les 11:00 assisteixen a una Missa.

12. El P. Vicenç Miró puja a l'ermita de Sant Honorat per predicar a un grup de seglars una tanda d'Exercicis Espirituals.

17. De bon matí arriben a peu des del Santuari de Santa Llucia, on han assistit a una sèrie de conferències, una seixentena de joves del “Regnum Christi”, la majoria són encarregats de la pastoral juvenil d'aquest moviment a diverses regions de l'Estat. Després han concelebrat l'Eucaristia nou preveres, tots ells Legionaris de Crist Rei. El missatge d'aquestes jornades era que tot cristià s´ha de trobar amb la Mare de Déu, la que ens duu al seu Fill Jesús.

18.El Rector de la Parròquia de Sa Vileta, Mn. Jaume Estela, acompanya un prevere de la Diòcesi de Tortosa i dos diaques a visitar el Santuari. Tenen una animada Eucaristia concelebrada.

19. La Coral d'Antics Blauets, amb el seu director Mn. Vicenç Juan Rubí, venen al Santuari per participar amb els seus cants a l'Ofici de les 11:00 La Coral té com a objectiu primordial difondre arreu el repertori musical de Lluc amb les cançons tradicionals i noves composicions.


22.Ha mort Catalina Bujosa que gairebé tots els caps de setmana pujava a Lluc amb les seves filles i ocupava unes cel.les dels Porxets. Una bona veïnada apreciada per tots els lluquers. Devota de la Mare de Déu gaudia de les celebracions i a la vegada es sentia compromesa i molt activa en les activitats que s'organitzaven a favor de Concòrdia. A les seves filles, continuadores de la seva evangèlica tasca, als seus fills i gendres el nostre condol sincer. La veurem en el Cel.

24.Acabat el Capítol General de la Congregació de Germanes de la Caritat, la Superiora General Sor Bàrbara Pasqual i Consell han pujat al Santuari per encomanar a la Mare de Déu els seus treballs capitulars. També visita Lluc Mn. Joan Darder, Canonge de La Seu.

31. Acabam el mes amb temperatures altes, amb records històrics segons els metereòlegs. Acaben també les tandes de l'”English Camp Lluc”. Han passat 177 nines i nins gaudint d'aquest lloc privilegiat amb una sèrie d'activitats lúdiques i formatives que segons els monitors ”aquestes sis setmanes de campaments han estat màgiques tant per els monitors com per els nins. Aquests van tenir una gran participació i mostraren gran interés durant els 5 dies que dura cada campament. Tot i que el dia de recollida hi va haver alguna llàgrima, aquestes no eren d'anyorança, sinó llàgrimes de saber que tot acaba, però encara queda la il.lusió de tornar a viure noves aventures el pròxim any.”


A les 18:00 el P. Manuel Soler bateja una nina amb el nom d'Emilie Oliver Severin. Els pares ja havien batejat el primer fill a Lluc. La mare és de procedència alemanya.