L’Escolania només té enguany trenta-sis alumnes, però des de la direcció de la institució asseguren que “no desistiran de l’intent d’oferir “un ensenyament de qualitat”
L'Escolania de Lluc no passa pel seu millor moment. La dura crisi econòmica que afecta de ple milions de ciutadans no ha passat de llarg per una de les institucions més estimades pels mallorquins. En l'actualitat, l'Escolania té 36 alumnes d'entre sis i catorze anys, xifra molt inferior si es compara a la dels darrers anys, en què se'n comptaven més d'una cinquantena. Enguany, per setembre, només començaren el curs escolar cinc alumnes, mentre que en anys anteriors ho feien entre deu i quinze.
Joan Comas, coordinador de l'Escolania de Lluc, reconeix els problemes que pateix la institució, però assegurà "que continuarem apostant per una formació de qualitat i d'excel·lència". Comas culpa de la manca de peticions "les dificultats que moltes famílies tenen en l'actualitat" i confessà que "han fet que alguna hagi tret els fills de la institució". "Molts pares vénen a Lluc per inscriure el seu fill a l'Escolania i quan s'assabenten que han de pagar mensualitats de 300 euros se'n fan enrere, però no tenen en compte que hi ha beques que en cobreixen el 50 per cent i que durant les 24 hores del dia els seus fills estan servits, reben una educació de molta qualitat, mengen i beuen a les hores que volen i, a més, se'ls cobreixen totes les necessitats".
Comas assevera que l'educació de la qual gaudeixen els alumnes "no té parangó a l'Illa, ja que s'inverteix molt de temps i esforç en la seva educació musical". En aquest sentit, sosté que els joves reben classes de solfeig, cant coral, vocalització i, a més, aprenen a tocar un instrument". Així mateix, remarca que "no som una escola que té una coral, sinó una coral que disposa d'escola".
Ricard Terrades, director coral, destaca que "hi ha molta de gent que relaciona l'Escolania amb una institució encallada en el passat, malgrat que en els darrers anys ens hem modernitzat, hem acceptat nines i els alumnes no han de quedar a dormir forçosament a Lluc". Terrades creu que amb "la construcció d'escoles a tots els municipis de l'Illa i amb l'obertura de moltes escoles de música municipals, l'al·licient d'estudiar a Lluc s'ha anat perdent, però cal recordar que la majoria dels alumnes, un any després d'entrar a l'Escolania, poden formar part del cor dels Blauets".
Futur
Des de l'Escolania esperen que arribin temps millors i auguren una petita pujada d'alumnes per a l'any que ve. Joan Comas afirma que "a hores d'ara ja tenim apuntats per al curs vinent quatre alumnes nous, xifra que consideram molt positiva en aquestes altures, perquè encara falten vuit mesos per a l'inici de les classes i segur que el nombre augmentarà encara més". Ricard Terrades també confia que la situació millori, però recorda que "quan l'Escolania es va posar en marxa no tenia més alumnes dels que hi ha en l'actualitat. Els cicles de la vida es repeteixen i farem feina amb el mateix coratge, fermesa i qualitat que als inicis".
M. Serra dBalears. cat| 10/01/2011 |
No hay comentarios:
Publicar un comentario