Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

lunes, 24 de septiembre de 2012

Crònica del juliol i l'agost

Tornam a publicar el dia a dia de Lluc. Si arribam una mica tard el motiu és que hi ha hagut molt de material per fer-vos arribar fins ara. Però tot es va fent, com veis.  
Lluc dia a dia / Juliol del 2012
 
1.  A la Missa de 12h. El Germà de Sant Joan de Déu, Sebastià Torrens Perelló, acompanyat dels seus familiars celebra  les noces d’or de la professió religiosa.
El mateix dia a les instal·lacions de l’Escolania comencen uns cursets dedicats a nines i nins  de 8 a

14 anys: The English Camp Lluc, una manera diferent d’aprendre anglès i divertir-se en contacte amb la natura. El director de les activitats és el professor Sebastià Vallbona assistit per un grup de monitors.  Els campaments  duraran  les  quatre setmanes d’aquest mes de juliol.
L’horabaixa arriba des de Menorca un grup de preveres amb el seu Bisbe Sr. Salvador Giménez que practicaran  a la Casa d’Espiritualitat  uns Exercicis Espirituals dirigits per Mn. Lluc Riera, Vicari General de la Diòcesi de Mallorca
 
 
8.  A l’Eucaristia de les ll:00 hi participen un grup  de religiosos de la Congregació de La Salle. Són 34 i la majoria pertanyen  a la província de Catalunya.
L’horabaixa comença el segon torn dels campaments The English Camp Lluc. Són més de cinquanta els nins i nines que s’hi han inscrit.

9. Del 9 al 14 es fa a la zona d’acampades un campament organitzat pel Club d’Esplai Utopia Jovent de la Parròquia del Pont d’Inca. Està dirigit a nines i nins en dos grups de 11 i 12 anys.

20. Trenta dues religioses Agustines de l’Empar que estan reunides a Son Fe celebrant el seu capítol general pugen a Lluc  i tenen un temps de pregària al Cambril de la Mare de Déu

Dia 27 acaben els cursets The English Camp Lluc que han tingut una valoració molt positiva.

 lluc dia a dia / Agost del 2012
 
1. Jubilats per  Mallorca comença a Lluc la campanya Camins contra mentides. Una caminada que recorrerà Mallorca amb la finalitat de criticar i informar sobre les polítiques del Govern en qüestió de llengua, paisatge,  dret i retallades. Una roda de premsa que explica la iniciativa que acabarà el dia 14 a Manacor, i després es dóna el sus.
 
El mateix dia arriben  23 nins  de la Federació Balear d’Escacs que s’instal·len a les dependències de l’Escolania per tenir un curset  per millorar les seves tècniques de joc.

2. Un grup encapçalat per Carlos Garrido tenen al Santuari una trobada de reflexió sobre problemàtica social i ètica.

3. Tornen a Lluc les nines i nins de l’Escolania. Prosseguiran les vacances  i, a la vegada, tindran activitats formatives i ajudaran en la pastoral amb els seus cants.

4. A la Missa vespertina celebra la Primera Comunió el nin  Miquel Maties Amengual  Martorell fill de Joan i de Maria , recepcionista del Santuari.
A Ciutat es dóna el sus a la XXXIX Pujada des Güell a Lluc a Peu. Superen els 2.500 els inscrits a la ja tradicional marxa nocturna
 
A l’esglesieta de Sant Llorenç de Sa Calobra i Tuent es celebra la Missa que es repetirà tots els dissabtes del mes d’agost

5. La Plaça de Pelegrins dóna aixopluc amb les seves ombres a una gran quantitat de marxaires que arriben cansats però satisfets de la gran caminada Des Gúell a Lluc a peu. A les 10:00, a la Basílica l’Escolania canta per ells una Salve a la Mare de Déu i el P. Prior els hi dóna la benvinguda.
 
Horabaixa comença a la Casa d’Espiritualitat una tanda d’Exercicis Espirituals (acabarà dia 11) dedicats a religioses de diferents congregacions que dirigeix el P. Manuel Soler.

10. Es celebra el 128 aniversari de la Coronació Pontifícia de la Mare de Déu de Lluc amb una Eucaristia a les 19:30 que solemnitza l’Escolania i presideix el P. Manuel Soler.

12.  A les 19 h. de l’horabaixa a l’església de Sant Llorenç, Patró de Sa Calobra i Tuent, es celebra una Missa presidida pel P. Antoni Vallespir, Prior. Hi assisteix un bon grup de fidels que després celebren la festa amb un berenar/sopar que ofereix l’Ajuntament d’Escorca.
 

15. Festa de l’Assumpta. De bon matí puja de Caimari a Lluc  a peu un nombrós grup de la Comunitat Neo-catecumenal de Mallorca per tenir-hi la pregària de Laudes davant la Moreneta,
A les 11 h. com es costum, es celebra una solemne Eucaristia  amb els cants dels blauets que presideix el P. Prior.

22. Festa de Maria Reina, un grup de joves italians i mallorquins -alguns participants de la Jornades Mundials de la Joventut  que tingueren lloc a Madrid l’any passat- celebren una Eucaristia al Santuari que presideix Mn. Rafel Mas. Els hi dóna la benvinguda, en nom de la comunitat, el P. Manuel Soler. Després tenen un sopar de companyonia.

24. Comencen les Nits de Lluc una sèrie de concerts a la placeta del Bisbe Campins. Aquest vespre és l’Escolania de Blauets amb un programa equilibrat: la primera part està formada per composicions religioses; la segona està composta per cançons populars, divertides i infantils. Són molt aplaudits per una notable assistència.
 
25. Visita del P. Agustín Marín de l’Ordre d’Agustins Recoletos. Concelebra a la Missa de les 11´30
Després de la sabatina amb els Blauets es té la trobada anual entre els antics blauets i els actuals, creant-se un clima que afavoreix la coneixença i els lligams comuns. Sopar a l’Acolliment del Centenari amb l’actuació de l’antic blauet Llorenç Cloquell i després, a la placeta del Bisbe Campins, breu concert  de l’Escolania, actuacions del AA. Blavets Maria Rosselló, duet de clarinet amb Marc Lucas i l’excel·lent pianista Andreu Riera. Aquest, finalment ens obsequiarà amb un recital de piano que culminarà amb l’apoteosi de l’interpreta-hi de la Rhapsody in Blue de Gershwing.

26. Jornada dels Antics Blauets que assisteixen a l’Ofici que presideix el P. Prior i acaba  amb l’emotiu himne Ens junta amor preclara. Després a la Sala d’Actes de l’Escolania té  lloc l’assemblea  general. A l’Acolliment del Centenari un dinar de germanor acaba la  diada.

30. Passen tres dies a l’hostatgeria un grup de denou membres de Quart Creixent de Manacor que dirigeix espiritualment Mn. Guillem Parera.

31. A les 20´30 s’inicien les festes de La Diada amb un brillant pregó a càrrec de Maria Bel Ripoll,  que  amb enginy i erudició fa un interessant paral·lelisme entre Lluc i Ramon Llull (text que es publicarà  Comunicació-Lluc). A continuació l’Escolania fa el tercer concert de les Nits de Lluc amb una primera part de música religiosa i la darrera amb cançons populars mallorquines arranjades per Baltasar Bibiloni. Una altra actuació molt aplaudida.


No hay comentarios:

Publicar un comentario