Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

viernes, 8 de marzo de 2013

Crònica de Febrer 2013

Lluc dia a dia / Ramon Ballester, msscc

Comença el mes amb  vents de tramuntana, fred i alguna arruixada. La visita de pelegrins i turistes disminueix. Els treballadors segueixen enfilats arreglant les teulades sense defallir en una tasca constant i ben feta. Cal agrair el seu ànim i esforç.

3. El nou prevere Mn. Joan Isern celebra l'Ofici de les 11:00 concelebrat pel P. Prior. Assisteix a la Celebració la Sra. Maria Salom, presidenta del Consell de Mallorca  amb la companyia d'alguns amics. Després van a la projecció de l' audiovisual “Cor de Mallorca” recentment inaugurat.


4. Gabriel Seguí i la seva esposa Joaquima Trobat, pares del P. Gabriel Seguí M.SS.CC. venen a donar gràcies a la Mare de Déu de Lluc pel 50 aniversari de matrimoni. Són convidats a dinar amb la Comunitat.

La  creu que estava al capdamunt de la cúpula de la basílica espatllada pel cap de fibló ha estat substituïda per una nova d'acer. Abans fou beneïda encomanant la benedicció de Déu.

5. Final a Lluc de la tercera etapa  ciclista de la  XXII Iberostar Challenge, Deià-Lluc; el guanyador és Alejandro Valverde.

El Consell de Mallorca, juntament amb el Bisbat de Mallorca, el Santuari de Lluc i l’editorial Santillana Illes Balears, han presentat el 1 Premi  de Dibuix Una teula solidària per Lluc, oberta a la participació  de nins i joves des de primer de Primària fins a tercer d' E.S.O.


7. Dijous Llarder, les nines i nins de l'Escolania ens sorprenen amb la seva desfilada de disfresses. Gaudeixen recreant les nostres tradicions folklòriques;  amb  pocs recursos fan uns dissenys fruit de la seva imaginació i creativitat. Un escalf d'alegria en la fredor de l’hivern.

També alguns adults de Lluc (monges incloses) es varen disfressar
9. Celebració de l’eucaristia de les 11:30 per a l’associació de Persones Majors de Consell que presideix Mn. Bartomeu Mulet, antic rector de la parròquia.

12. Celebra l'Eucaristia de les 11:30, Mn. Baltasar Amengual, rector de les parròquies de S'Horta i Cala D’or.  Mn. Baltasar dóna gràcies pel 50 aniversari de l'ordenació de prevere; l'acompanyen un grup de majors de s´Horta.

Puja al Santuari l'arquitecte del Bisbat Sr. Sebastià Gamundí per a veure les obres de reconstrucció, especialment per la cobertura de l’Acolliment del Centenari. L'acompanya el també arquitecte Sr. Narcís Ventura

13. Dimecres de Cendra. A la basílica, comunitat, escolania i feligresos començam el temps litúrgic de Quaresma amb una sentida celebració Eucarística  amb el  característic ritus de la cendra que demana conversió evangèlica.

14. Reunió dels gestors del Santuari i de l'empresa Lucus amb responsables dels Tours Operators per tal d'estudiar noves possibilitats en les visites turístiques.

El mateix dia puja a Lluc el Sr. Ramon Rullan en representació del magatzem de material  de construcció “Massanella” amb la contribució de 1.000 teules per la reparació  dels mals ocasionats pel cap de fibló. El P. Prior li agraeix  l'ofrena.
Les obres s'allarguen des de fa moltes setmanes,
però d'aquí un mes esperam que s'acabin
17. A l’Ofici hi participa  un nombrós grup d'Amics de la Tercera Edat de Lloseta. La Missa de les 12:30 la presideix Mn. Antoni Canyelles, Prepòsit de Sant Felip Neri i Rector de les parròquies d'Algaida, Pina i Montuïri. A a la vegada és el director del Secretariat de Confraries de Setmana Santa de Mallorca. Ha  animat a viure la Setmana Santa a prop de 300 confrares que assisteixen a l’Eucaristia. Acaben venerant la Mare de Déu amb el cant de la Salve.

22. Com és ja una tradició anual, els antics blauets que compartiren un temps junts a La Real, es reuneixen a Lluc per un sopar on hi regna la memòria compartida i el bon humor.

23. Comença a caure la neu de bon matí, però serà el capvespre quan  la nevada serà més densa.

24. Neu a les teulades i un aire gèlid que cala fins els ossos. A l'Ofici que presideix el P. Prior, hi assisteix el blauet Sergi Hoys que formava part de l’Escolania el curs passat;  ve a pregar pel seu pare que ha mort recentment. L' acte pren un caire emotiu. L' acompanyen alguns blauets i blauetes companys seus amb els seus familiars que li fan costat i preguen amb ell.

25. Cau una bona nevada que aferra fins als 5cm. Queden tallades les carreteres de Caimari i de Pollença. Els Blauets no poden pujar fins al capvespre, quan queden obertes les carreteres. Lluc sembla un desert blanc.

Dia 27.- Visita del sr. Alvaro Middelmann, ex director d'Air Berlin, l’acompanya l’antic blauet, expert en turisme, Antoni Munar, assisteixen a la Salve i tenen una conversa amb els dirigents del Santuari i de l’Escolania

No hay comentarios:

Publicar un comentario