Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

miércoles, 14 de agosto de 2013

Crònica del juliol 2013

Lluc dia a dia / Ramon Ballester Vives


1. Ahir horabaixa, una quarantena de nines i nins començaren la primera tanda de l' English Camp Lluc 2013 amb l'organització de Juan Antonio Amengual, la direcció de Sebastià Vallbona, una professora i tres monitors. Es duen a terme una sèrie d'activitats culturals i d'esplai amb una bona i recreativa pedagogia que, a més d'escoles d'anglès, ofereixen experiències del medi ambient, jocs esportius, piscina, etc. 

2. El P. Antoni Vallespir, va a la festa de la Mare de Déu de la Victòria d'Alcúdia on celebra la Missa i fa l’homilia.. 

3. El Consell General dels MM.SS.CC. format pels PP. Jaume Reynés,Vicari, Antoni Vallespir Admistrador, André Mujyambere, Conseller i Antonio Fernández, Secretari, comencen a Lluc un consell que, entre altres temes, serà de temàtica capitular. Passa també uns dies amb la Comunitat, el P. Miquel Melià missioner a República Dominicana. 

4. Trobada a Lluc dels Equips Directius de les Escoles “Joaquim Rosselló” que regeixen els col·legis de la Congregació de MM. Sagrats Cors a Lluc, Sóller, Barcelona, València i Madrid 

7. Venen a venerar la Mare de Déu les religioses MM dels Sagrats Cors de la comunitat de Pollença; les rep i atén el P. Prior. 

15. Es reuneixen tots els membres del Patronat de Lluc al palau episcopal per -entre altres coses- aprovar les despeses que s'han fet durant l'any 2012 en relació sobretot al mal que va fer el cap de fibló,i es presenten projectes immediats i de cara al futur.. El P. Prior demana més atenció per a l'Escolania ,promoció,etc. Es parla d'un possible ajut econòmic del govern de Madrid per contribuir als costs del cap de fibló. 

Un grup de joves de catequesi de confirmació de les parròquies de Binissalem i Consell venen a passar dos dies d'acampada al Santuari. Els acompanya el seu rector Mn. Jaume Mas 

18. En esperit de pelegrinatge, pugen a Lluc a peu des de Pollença, una quarantena de membres Legionaris de Crist Rei amb sis preveres. La majoria són d'Espanya, Holanda i Irlanda... A les 8:00 celebren la Missa a la basílica. 

19. Passen uns dies , amb la Comunitat ,dedicats a la formació , els joves MM.SS.CC. de Rwanda, PP. Dominique Tuyisenge, Edouard Twizeyimana i l'E. Jean Claude Ngenzirabona. El P. Ramon Ballester exposa el tema “Voler propi i voluntat de Déu en el P. Joaquim Rosselló”. Després el P. Antoni Vallespir els parlarà sobre “Pastoral del Santuari i estructures d’acollida des del P. Fundador a l'actualitat”, i el P. Manuel Soler els posarà al corrent sobre “Els nostres màrtirs del Coll”. 

23. La família González Sabater encarrega una Salve a la Mare de Déu en acció de gràcies pels favors rebuts i fa un donatiu. 

25. El P. Prior va al magatzem “El Corte Inglés” de Palma per rebre les donacions que han recollit en la campanya “Una teula per Lluc”; el recapte suma 2850 euros. Dóna les gràcies per la iniciativa. 

27. El P. Manuel Soler fa els baptismes dels nins: Lluc Expósito Costa, de Santa Maria del Camí i d' Hèctor Horrach de la Rosa, de Costitx. 

La Coral d'Antics Blauets que dirigeix Mn. Vicenç Juan Rubí en ocasió del final del curs pugen al Santuari per cantar a la Missa de l'horabaixa. Després fan una emotiva Sabatina a la Mare de Déu de Lluc amb composicions antigues i arranjaments del mateix director. 

29. L'esglesieta de Sant Llorenç de Tuent i Sa Calobra acull el matrimoni de Frank Lippens amb Anneleen Decroos, ambdós de nacionalitat belga i residents, de temporada, a l'urbanització de Tuent. Són 140 els convidats que hi assisteixen. .Per desig exprés del nuvis la celebració es fa en les llengües català i francès. Celebra la cerimònia el P. Manuel Soler. 

31. Museu. La investigadora de “betlems” espanyols l' americana Elisabeth Duran Gessner, que va tenir una visita guiada al nostre Museu,(25 d'abril passat) envia carta d’agraïment i unes publicacions del primer santuari marià dels EE.UU. a St. Augustine (Califòrnia).


No hay comentarios:

Publicar un comentario