Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

domingo, 2 de febrero de 2014

Crònica del gener 2014

Lluc dia a dia / Ramon Ballester Vives, msscc

1. “Any nou, vida nova” és la dita popular...afegirem: any nou de veritable Bona Nova! 

2. Poca gent visita el Santuari. A la Missa de les 12:45 un grup de religioses de La Puresa. 

Al programa “Uep ! Com anam? De la televisió autonòmica IB3 hi intervé -enmig d'altres temes de la pagesia- un breu reportatge de l'Escolania que protagonitza el popular presentador,Toni Ballador, de Sa Pobla. 

6.La petita Comunitat de Religioses Franciscanes ha augmentat amb la incorporació de sor Margalida Ramon, nascuda a Lloseta i que ve de l'extinta Casa d' Espiritualitat de Marratxinet. Li donam una benvinguda fraternal. 

7. Tornen de les vacances familiars de Nadal, professors i alumnes de l'Escolania per iniciar les escoles. 

11. Comença el 1er. Curs de “Luthiers de Pianos” que es farà cada dissabte fins el 29 de març amb la direcció del professor Pere Josep Garcias (mestre-luthier-pianer). 


15. L'antic blauet i destacat músic, el pianista i professor Andreu Riera ingressa avui a l' Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià de Palma. El discurs d'entrada: ”La música, l'instrument, les emocions” i, al final de l'acte d'investidura, estrenarà dues peces de Xavier Carbonell i de Josep Prohens, a més d'interpretar obres d'Antoni Martorell i Bernat Julià. Andreu Riera sempre ha mostrat amb orgull i agraïment la formació que rebé a Lluc. La nostra enhorabona cordial. 

L'Escolania baixa a Ciutat, a l’església dels Sagrats Cors, per donar un Concert Solidari a benefici de la construcció del Centre Missioner P. Pere Riera a La Matanza, Bons Aïres, Argentina. 

l7. Sant Antoni .A part de l'onomàstica del P. Prior que és felicitat massivament, l'Escolania celebra la diada popular amb un fogueró , una torrada i la participació d' un convidat d'excepció el famós glossador Mateu “Xurí” que a més de fer les seves gloses anima els nins i nines a fer-ne .Com a final jocs i balls amb els caparrots. 

Comencen a arribar els components del pròxim Capítol General dels Missioners dels SS. Cors que s'iniciarà a Lluc el proper diumenge. 

19.- S'inaugura el XIX Capítol General Ordinari dels MM.SS.CC. Els congregants que en formen part són els següents. Del Consell General: PP. Jaume Reynés, Antoni Vallespir,Antoni Fernández i André Mujyambere; Delegació d'Àfrica Central, PP. Mariano Iturria i Denis Evina; Delegació del Caribe: PP. Jesús Jordan i Isaïas Mata , Delegació de Mallorca, PP. Vicenç Miró i Josep Amengual, Comunitat de Roma: P. José R. Osaba; Delegació d'Àfrica Oriental, PP. Laurent Rutinduka i Edouard Twizeyimana; Delegació del Plata (Argentina), P. Anaclet Mbuguje; Delegació de la Penísula Ibèrica, PP. P. Javier López i Dionisio Echarte; Delegats: PP. Paulin Neme, Epaphrodite Nshimiyimana,Julio C. Taveras, Daniel E. Echeverria Miquel Mascaró i Emilio Velasco.


Després d'un dia de recés espiritual a Sant Honorat, prosseguiran a Lluc amb una revisió dels documents del capítol passat i nous projectes i, al final, elecció del nou Consell General. 

20. A la Salve del migdia, es fa la presentació de les noves blauetes que s'incorporen al cant de l'Escolania; són: Isabel i Margalida Rosselló, Xisca Eva Mas i Maria Francisca Garí, totes quatre són de Petra. Reben les felicitacions emotives de pares, familiars i amics.


21. El Bisbe de Mallorca, Xavier Salinas puja al Santuari per adherir-se amb la seva reflexió pastoral i pregàries als treballs dels capitulars. Celebra l'Eucaristia de les 12´45, assisteix a la Salve dels Blauets i després comparteix el dinar amb els capitulars, mostrant-se en tot moment molt comunicatiu i afable. 

A les 11.00 celebra la Missa el prevere argentí Carlos Herrera que exerceix el seu ministeri a una parròquia de Manresa. 

23. Talment una simpàtica ambaixada religiosa-cultural, l'Escolania es desplaça a l'illa germana d'Eivissa: s'han allotjat a la residència Els Cubells i han fet concerts nadalencs a les parròquies de Sant Josep i de Santa Eulària del Riu, amb un ple absolut a les esglésies i uns incansables aplaudiments. També fan un concert didàctic a l'Escola Pública d'Urgell (Sant Josep) molt participat i amb treballs dels alumnes sobre els Blauets. Recepció oficial tant de part de l'Ajuntament de Sant Josep com de l'Ajuntament de Santa Eulària que obsequien l'Escolania amb presents. Finalment anotar que realitzen una visita cultural a la ciutat vella: Dalt Vila, murades i catedral amb recepció del Bisbe d'Eivissa.

Anada i tornada en vaixell i amb bona mar, sense marejos i molt bon humor...Per tot arreu han estat rebuts amb simpatia i afecte, destacant la seva qualitat musical i un comportament exemplar. 


25. L'Aplec Escolta celebra a Lluc la XXVII Assemblea Anual (dies 25-26) amb una participació d'una trentena de socis. Agraeixen a la Comunitat l'acollida rebuda. 

26. Jornada de treball per un grup de voluntaris , “Amics de la Terra”. Sembren un planter d'arbres autòctons a la Vall de Josafat, amb la direcció de Martí March, col·laborador del Jardí Botànic.


 27. Joan  Jaume Mas (Palma) fa donació d'una escaparata que conté una imatge de la Mare de Déu de la Mercè vestida (s. XIX?). De moment queda col·locada al “corredor dels Papes”(planta baixa, paral·lel a la basílica).

30. A punt d'acabar el XIX Capítol General dels MM. Sagrats Cors, es fa l'elecció del nou Consell General que regirà la Congregació per al proper sexenni. Queda format pels PP. Emilio Velasco, Visitador General, Daniel E: Echeverria, Vicari General, Antonio Fernández, Administrador, Dominique S. Tuyisenge,Secretari i Miquel Mascaró, Julio C. Taveras i André Mujyambere. A tots ells, gràcies, felicitacions i ànims!


No hay comentarios:

Publicar un comentario