Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

domingo, 1 de febrero de 2015

Crònica del gener 2015

Lluc dia a dia / Ramon Ballester Vives, msscc


1. A  tots us desitjam un “Any Nou, Vida Nova” viscut amb la Bona Nova!

Aquests dies assolellats faciliten la vinguda al Santuari. Són molts els grups familiars que visiten el Cambril per demanar la protecció de la Mare de Déu en aquest any nou.



4. Alejandro Conde estudiant d'Història de l'Art a la U.I.B., ve al Museu per preparar un treball sobre  Art Popular que contempla la ceràmica mallorquina.

8. Tornen els nins i nines de l'Escolania després d'unes ben merescudes vacances familiars. A la Salve del migdia es prega la protecció de la Mare de Déu pel nou semestre escolar

10.Visita de la Comunitat de MM dels Sagrats Cors que regeixen la Casa d'Espiritualitat de Santa Llucia (Mancor) Participen a l'Eucaristia i després dinen amb la nostra Comunitat El capvespre coneixen les noves instal·lacions d'acollida del Santuari i les dependències de l'Escolania.


 11. A l'Ofici hi concelebra Mn. Pau Sans, prevere de Sencelles que exerceix el seu ministeri a la Diòcesi de Brooklyn (Nova York).

El nostre bon amic Toni Moreno ha estat ordenat, a La Seu, de diaca permanent. Entre les seves tasques pastorals seguirà la de catequista dels Blauets. La nostra cordial enhorabona.

12. Visita del Bisbe de Mallorca. Acompanyat de Mn. Antoni Vera, Vicari General i de Mn. Antoni Amorós, Ecònom General, El Bisbe de Mallorca Mns. Xavier Salines, fa una visita pastoral al Santuari i totes les seves institucions en una jornada cordial i plena de reunions.

La primera salutació fou amb tot el personal que treballa a Lluc, a la Sala de la Santa Figura, després es passà al refectori on tingué una conversa amb els qui formam la Comunitat. Més tard una trobada amb l' equip de feina  a la Sala Vermella que s'allargà fins a la Salve i pregària a la Basílica. Dinar amb la Comunitat que seguí amb una acurada informació de l'Equip Directiu de l'Escolania. Per acabar una ràpida visita al Museu de Lluc i una animada i simpàtica conversa amb els Blauets a la Sala de Música.


Per tot arreu, el Sr. Bisbe deixa el bon record del seu tracte planer, la seva familiaritat i empatia.

14. Reunió a Lluc del Vicepresident dels Consell de Mallorca i Conseller de Cultura, Joan Rotger, amb Antoni Solivellas, Batle d'Escorca, Bartomeu Bennàssar, arquitecte del Bisbat, Prior del Santuari i Ricard Janer, Administrador, per a tractar el futur de l'Acolliment del Centenari. El primer pas és la legalització i després fer-hi obres de millora ja que és el local cobert més gran de la Serra de Tramuntana per aixoplugar trobades nombroses.

16. Professors i alumnes de l'Escolania celebren Sant Antoni amb un animat fogueró a l'Acolliment del Centenari. Després de la típica torrada de porquim es fa festa amb desfilada de caparrots, xeremies i tamborers. Es felicita efusivament al P. Antoni Vallespir pel seu onomàstic.


17. Ha mort el nostre bon amic Sebastià Gamundí tan vinculat al  Santuari per les moltes obres que va projectar i dirigir; sense escatimar mai pujades a Lluc i molta generositat. Que la Mare de Déu vulgui acollir-lo com es mereix.

20. Visita de Jaume Santandreu, fundador de La Sapiència i altres col·lectius a favor dels marginats.  Actualment fa la seva bona obra dirigint i treballant a Can Gazà i a la Casa Llarga, al Secar de La Real.

21. Visita de l'arqueòleg  Antoni Puig que dirigeix unes excavacions/estudi al Jaciment de Mestre Ramon (Son Servera), l'acompanyen Miquel Espases, Regidor de Patrimoni de l'Ajuntament de Son Servera i Cristòfol  Servera. Al Museu admiren, sobretot, la sala d'arqueologia.

25. Aquest cap de setmana hi ha l'anual aplec scout dels Antics Escoltes de Mallorca. Tenen una assemblea i assisteixen a l'Ofici; acaben amb un dinar compartit.

27. Visita dels dirigents de la “Agrupación Mallorca de la Casa Balear de San Pedro” (Prov. Buenos Aires). És una associació argentina de descendents de mallorquins que no volen oblidar les seves arrels i volen introduir la devoció a la Mare de Déu de Lluc.
      
Han visitat la Basílica, el jardí botànic, el museu i han vist l'audiovisual del pelegrí. El P. Manuel Soler els ha explicat breument la història i la significació de Lluc. Han estat convidats i rebuts pel Govern Balear juntament amb altres cases de Balears.

29. Dia de la No Violència i la Pau. Després de tota una setmana de preparació, l'Escolania ha pres consciència dels mals de la violència i les guerres, de la necessitat de la justícia i la pau arreu del món. S´han tengut diversos actes molt participats, un video explicatiu i pregàries de bon matí i a la Salve del migdia.

Visita del P. Emilio Velasco, Superior General dels MM.SS.CC. Després de saludar i dinar amb la Comunitat ha convocat una reunió amb tot l'equip docent de l'Escolania  per tal d'explicar-los el carisma fundacional i conèixer la seva reflexió sobre aquesta espiritualitat i el compromís que se’n deriva de cara a la formació integral .

31. Acabam el mes amb fort vent de tramuntana, moments de pluja i de molt de fred. Tanmateix no ha  arribat a Lluc l'esperada nevada que corona els puigs més alts. Donem gràcies pels 141 litres per m2 que han caigut aquest gener i enriqueixen els nostres aqüífers.

No hay comentarios:

Publicar un comentario