Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

lunes, 1 de agosto de 2016

Crònica del juliol 2016

Lluc dia a dia / Ramon Ballester Vives, msscc


1. El mes passat caigueren a Lluc 8'5 litres per metre quadrat. Ha plogut poc aquesta temporada. Les fonts que abasteixen el Santuari, van primes i els dipòsits d'aigua baixen aviat. No calen les alarmes, però si un toc d'atenció al seny, a l'estalvi d'aquest bé de l'aigua que ens regala la natura.
     
2. A les 11:30 el P. Manuel Soler fa el baptisme de Lis Ballester Matas, d'Andratx, filla de Xavier Ballester Tomàs i de Mª Margalida Matas Company. Després de la celebració els pares van al cambril per oferir a la Mare de Déu de Lluc la seva filleta.

3. Diumenge d'estiu calorós; poca gent puja al Santuari. A la Missa de les 12:30 fa la seva Primera Comunió, Álvaro Jerez Castilla, de Selva.

4. Comença a l'hostatgeria del Santuari la Setmana de la Família Sacricordiana dirigida a les Delegacions de Mallorca i la Península que pretén fer una reflexió sobre la necessitat de compartir  espiritualitat i missió entre religiosos i laics mm.ss.cc. en els diversos  àmbits d'acció pastoral i solidària. Els dirigents d'aquesta Setmana són els PP. Emilio Velasco, Daniel E. Echeverria, Josep  Amengual i Jaume Reynés.

Consell de ls Missioners SS. Cors
7. Acaba la Setmana de la Família Sacricordiana i comença la Reunió dels equips directius dels Centres Educatius Joaquim Rosselló que convoca el seu director Bernat Alemany (Col.legi Escolania de Lluc, Sant Pere Pasqual de València, Sagrats Cors de Sóller, Mare de Déu del Coll de Barcelona i Obispo Perelló de Madrid).

Rebem aquest escrit: Un grup de 60 joves, mossens i catequistes hem passat uns dies de convivències a Mallorca organitzats per la Delegació de Joventut de l'Arxidiòcesi de Tarragona. Ens hem sentit molt ben acollits per l'Esglèsia de Mallorca. Lluc ha estat una fita significativa on hem pelegrinat i celebrat l'Eucaristia. Molts agraïts per la vostra acollida.

9. Un grup de joves amb els seus monitors i dos preveres arriben al Santuari com a pelegrins des d'un campament d'estiu des de Roma i Padua. És un grup que viu el carisma del Regnum Christi amb la direcció dels Legionaris de Crist.

10. El Consell General dels MM.SS.CC. segons la proposta del Director del Secretariat de Col.legis, Bernat Alemany, ha designat l'Equip Directiu de l'Escolania de Lluc:


Ricard Terrades, nou Director General
de l'Escolania i mestre de música
·         Representant de la Titularitat: P. Antonio Fernández Cano, m.ss.cc.
·         Director General i Mestre de Capella: Ricard Terrades Calafell.
·         Director de la Residència: Joan J. Comas Seguí.
·         Director Pedagògic: Josep Antoni Payeras Vallespir.
·         Responsable de Pastoral: Joan Pons Pol.

El P. Antoni Fernàndez, entre altres coses escriu al nou Equip Directiu:
Logo de l'Escolania de Lluc, un dels
Centres dirigits pels Missioners SS. Cors
Agraïm molt la vostra implicació en aquesta obra centenària de culte, cultura i convivència que és l'Escolania del Santuari de la Mare de Déu de Lluc. Ara mateix tenim per fer una posada al dia de present i de futur engrescadora, que apunta molt bones possibilitats, per tal de motivar al nostre poble de Balears, a fi de que des de la seva identitat mantengui la convivència més cristiana i universal, de justícia i pau, per mitjà del missatge de Crist i la fraternitat de germans. No celebrem tan sols concerts i escola, que els celebram, sinó que a més a més, feim evangelització, és a dir humanització, harmonia, culte i cultura tot plegat i no tan sols amb l'ensenyament curricular, veus i instruments, sinó també amb les nostres aptituds i actituds d´honradesa, servei  pedagògic i musical, i establiment de vincles entre persones del nostre poble i amb altres cultures.”
 12. A les 17:00, després del Capítol General de les Religioses Agustines, el nou Consell General puja al Santuari per invocar la protecció de la Mare de Déu i celebrar el Jubileu de la Misericòrdia. El P. Prior els hi dóna la benvinguda i amb el ritual corresponent entren a la basílica per la Porta Santa. La nova Superiora General és Sor Carmen Torres Mendoza.

13. Visita d'Elvira González Gonzalo que fou directora del Museu de Lluc i tan bons records ens deixà. Fa un estudi sobre joies mallorquines  per a una exposició a Barcelona.

17. Avui el presbiteri apareix més enramellat amb murta i els ciris commemoratius pel 102 aniversari  de la Dedicació del Temple que va fer el Bisbe Campins (més endavant, el 1962, el papa Sant Joan XXIII li atorgà el títol de Basílica). La Coral de Campanet ha pujat per ajudar-nos amb els seus cants  a solemnitzar la celebració de l'Ofici.

          
23. Mn. Vicenç Juan Rubí fa el baptisme de Joan Muñoz Moragues, de Muro. Són els seus pares Nadal Muñoz Llompart i Catalina Moragues Pujol.

30. El P. Ricard Janer  dóna la benvinguda i celebra la Missa a un grup de 50 persones del grup Gent Gran de s'Olivera de Sa Cabaneta

A les 19:30 el P. Manuel Soler celebra l'Eucaristia i dóna la Primera Comunió als dos germans Sebastià i Margalida Abrines Perelló  d'Inca.

31. A la Casa d'Espiritualitat comença una tanda d'Exercicis Espirituals que dirigeix Sor Margalida Cerdà, religiosa Missionera dels Sagrats Cors que treballa pastoralment a Torelló (Vic).No hay comentarios:

Publicar un comentario