Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

miércoles, 2 de noviembre de 2016

Crònica de l'octubre 2016

Lluc dia a dia / Ramon Ballester Vives, msscc


1. Obrim el mes amb una bona notícia, el P. Joan Arbona Colom de la Comunitat de Lugano  (Rep. Argentina) ha estat destinat temporalment a la nostra Comunitat de Lluc. A més d'una  benvinguda fraternal esperam que ens aporti la seva  experiència missionera i s'integri en la pastoral d'acollida de pelegrins.

Altres esdeveniments: Una vintena de laics del moviment Comunió i Alliberació venen al Santuari pel començament del curs. Els acompanya el Rector de Lloseta Mn. Carles Seguí que celebra l'Eucaristia de les 12:45.

La Creu Roja organitza Un dia a Lluc amb 150 persones majors. Fan un dinar a Sa Fonda i empren l'Acolliment del Centenari. Un grup d'alumnes i formadors del col.legi Llaüt passen el cap de setmana al Santuari.

2. A l'Ofici de les 11:00 que celebra el P. Ricard Janer hi participen uns 250 membres de la Confraria  de la Mare de Déu de l'Esperança i de la Pau (Palma) i a  la Missa de les 12:30 que celebra el P. Manuel Soler un centenar de persones de l'associació Amics de la Tercera Edat de Llubí. Ambdós grups empren l'Acolliment del Centenari pel dinar i sobretaula.

3. Festa de Sant Francesc. A les 12:30 el P. Antoni Fernández celebra l'Eucaristia fent memòria d'aquest Sant que va seguir Jesús pobre i humil de manera radical. L'Escolania hi participa i prega per la Comunitat de RR. Franciscanes que viuen el seu carisma de forma exemplar, servint el  Santuari i els pelegrins.

7. Un grup de 750 alumnes del Col.legi Jesús Maria (Palma) de les Missioneres dels Sagrats Cors tenen una diada a Lluc. Després de pregar al Cambril  tenen una sèrie d'activitats lúdiques i formatives a l'Acolliment del Centenar

8 i 9.  Edició XXII de la Fira de la Serra de Tramuntana. Més de 50 paradetes als antics Porxets  i part de la Plaça dels Pelegrins  ofereixen productes d'artesania i d'alimentació, a més d'ecològics amb segell de qualitat. El capvespre, a la Sala de la Santa Figura, conferència des responsables de les Vinyes de Mortitx sobre projectes i reptes del sector vitivinícola de Mallorca.

10. A les 12:00 el P. Prior dóna la benvinguda  i celebra la Missa a un grup de persones de la residència  geriàtrica d'Alcúdia, Qua Vitae. Després assisteixen a la Salve dels Blauets.

11. Visita de 24 alemanys que fan turisme religiós. Després de venerar la Mare de Déu al Cambril, celebren l'Eucaristia amb un prevere que els acompanya.

12. Peregrinació de la Unitat Parroquial de la Puríssima Concepció de La Vileta i de Sant Roc (Son Roca) de Palma. Són unes 200 persones  que tenen una Missa a les 11:30 presidida per Mn. Julio César Barcudí Godoy i la participación del diacono José Luis Romero González..

Grups d'excusionistes: 15 del grup Wilkisger Reisen d'Alemanya passen uns dies a Lluc. 17 del grup Naturbike Explore; són ciclistes anglesos que circulen per camins no asfaltats. I 20 del grup Tema: grups d'excusionistes de Finlàndia que venen cada any.

13. El Santuari acull la VIIª Trobada Anual de Responsables, Laics i Preveres dels Santuaris de Mallorca  que ha convocat Mn. Llorenç Lladó, coordinador de la pastoral de santuaris. Després de la pregària i presentació dels assistents, Mn. Lladó  exposa una experiència espiritual que va viure a Medugorje (Croàcia) per a després tenir un diàleg obert sobre aquestes Aparicions de la Mare de Déu.


A continuació, el P. Manuel Soler dóna una conferència sobre La preocupació ecològica  en el contexte del Santuari, per a prendre consciència del respecte a la natura com a obra de Déu i la seva importància transversal, de com l'encíclica Laudato parla de conversió ecològica. Després parla si existeixen llocs sagrats i de diferents experiències històriques, l'ecologia integral que exigeix la justícia, etc.

El programa segueix amb la Salve dels Blauets, dinar a Sa Fonda i, abans de partir, precs i preguntes, suggeriments i conclusions.

15. Arriben a Lluc els components de la 27 edició de la Pujada a Lluc amb bísties des de Sóller. Són una trentena de cavalcadures i carros que han gaudit de la bellesa dels camins de la Serra  amb la sola aturada a la Font del Noguer, prop del gorg de Cúber, on han reposat i refet forces amb una berenada.

16. Uns 300  alumnes adolescents i joves de la Societat Esportiva  de La Salle (Palma) amb els seus dirigents fan la seva visita anual a la Mare de Déu. Participen a l'Ofici de les 11:00 llegint les pregàries i presentant ofrenes emblemàtiques al moment de l'ofertori.

També hi és present la Confraria de la Mare de Déu de Lluc de la Parròquia de Calvià amb el seu rector Mn. Antoni Mercant  que concelebra l'Eucaristia.

18. Nombrosa  peregrinació juvenil des de Caimari a Lluc a peu organitzat  pel Col.legi Madre Alberta de Palma: uns 750 alumnes acompanyats per 50 professors  arriben, cansats però contents, de la caminada. Visiten, per grups , la Mare de Déu i a continuació tenen una Missa a l'Acolliment del Centenari que celebra el P. Bartomeu Pont T.O.R. franciscà; l'Escolania s'hi fa present amb els seus cants. Dinar de pa taleca i retorn en bus a Ciutat.

20. Reunió dels representants de les diverses institucions que formen la Fundació Santuari de Lluc al Palau Episcopal. Hi manca l'actual Bisbe Administrador de Mallorca Mn. Sebastià Taltavull de viatge a Barcelona. Tot i així s'aprova l'acta de la reunió anterior es parla de projectes i s'aproven els presssuposts del pròxim curs.

21. Un grup de periodistes alemanys venen a conèixer Lluc i alguns itineraris d'excursions. El P. Manuel Soler els saluda al moment del cant de la Salve.

22. Treballadors i dirigents de l'empresa de construcció Melcior Mascaró  tenen una trobada d'amistat a Lluc. Són devers 200 i ocupen l'Acolliment del Centenari. Assisteixen a una Missa que celebra el P. Joan Arbona  i fan ofrena de flors i un donatiu. Un dinar de germanor conclou la jornada.

El vespre, el Pipa Club d'Espanya amb l'Associació de Pares i Mares dels Blauets, organitzen un sopar a benefici de l'Escolania. Tot molt artísticament ben presentat i amb un menú ben adient.

23. Peregrinació anual de la Parròquia de Mancor de la Vall. Presideix el  P. Prior i concelebren el P. Joan Arbona i Mn. Antoni Vadell, Rector de la Parròquia i Vicari Episcopal d'Evangelització. Ballen una vistosa dansa de les ofrenes i presenten un ram de flors.

A les 12:30 una nombrós grup de les parròquies  de l'Arxiprestat del Nord venen al Santuari per a celebrar l'Any de la Misericòrdia. Després de l'entrada per la Porta Santa tenen la concelebració de l'Eucaristia dels seus preveres amb la presidència de l'arxiprest Mn. Pere Gerard Bestard i amb la direcció dels cants de Mn. Rafel Umbert. Dinar fraternal a l'Acolliment del Centenari.

25. El P. Manuel  Soler acull i celebra la Missa a un grup de l'associació Mestresses de Casa de Santanyí.
        
26. Un altre grup fa la seva visita anual a la Mare de Déu, són la Gent Gran de Montuïri. Participen a la Missa del Migdia i fan  pregàries i ofrenes i esperen la Salve dels Blauets.

30. Aquest diumenge es fan presents al Santuari dos grups que participen a l'Ofici de les 11:00: l'Associació costitxera Es Cap de Bou amb devers cent persones, i un grup de la Parròquia de Binissalem  amb el seu rector Mn. Jaume Mas que concelebra amb el P. Prior. Ambdós fan les respetives ofrenes, els de Binissalem la concreten amb una botella de vi de la festa des vermar.

Aquest mes han plogut a Lluc 71 litres per metre quadrat. Els cercadors de bolets diuen que no troben esclatasangs als seus agrets secrets... algunes girgoles bones consolen el paner buit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario