Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

miércoles, 1 de febrero de 2017

Crònica del gener 2017

Lluc dia a dia / Ramon Ballester Vives, msscc


1.    Pregàries perquè el 2017 sigui un nou any de justícia i de pau arreu del món.

7. Amb l'organització dels Professors de l'IES de Marratxí i la Societat Balear de Matemàtiques, després de segles, es tornen a encendre les talaies i les torres de defensa a favor dels drets humans dels refugiats. Una empresa que ha creat admiració i solidaritat. A les 12:00, una columna de fum de la torre de Sa Dragonera ha donat el primer avís. Al Santuari de Lluc hem rebut la nova a les 12:30 i les campanes han repicat per difondre-la a tota la vall. Durant l'horabaixa s'ha repetit l'experiència: aquesta vegada Sa Dragonera encenia una flamarada a les 18:00 que va córrer dins la foscor. A Lluc les campanes tornaren a repicar a  les 18:30. Tant de bo que aquesta iniciativa  de  fraternitat arreli i doni fruits.

9.    Després de les vacances de Nadal tornen professors i blauets i es recomencen les escoles i el cant de la Salve del Migdia.
         
12.   Avui s'incorpora a l'Escolania  Marina Canals Vera del Port d'Alcúdia. Té 7 anys  i cursa 2 curs de Primària. És una nina molt eixerida que la Nit de Nadal va fer el sermó d e La Calenda.


14.    El P. Manuel Soler rep i celebra l'Eucaristia a unes 160 persones del grup Gent Gran de   de  Santa Maria del Camí. La Coral Parroquial anima amb els seus cants la celebració.

17.  Cau la primera i esperada nevada a Lluc. Anit els blauets baixaren cap a seva per la possibilitat de quedar el Santuari incomunicat; de  fet  avui s´han tancat carreteres.


Visita canònica de la Superiora i Secretària dels Consell General de les Germanes Franciscanes Filles de a Misericòrdia  a la Comunitat de Franciscanes de Lluc.

18.  Comença el Consell General dels Missioners dels Sagrats Cors que, a més dels temes ordinaris, prepararan la pròxima Junta Consultiva ,convocada aquí, a Lluc del dilluns 23 al  dissabte  4 de febrer.

23.    A la Península i a les Illes Balears ha plogut de valent aquests darrers dies. A Mallorca es veuen sementers embassats, cases inundades, arbres caiguts. A Lluc han caigut 370 litres per metre quadrat; neixen albellons per tot arreu i el torrent recull tot l'excés de les ruixades i corre impetuós i compacte  fins  a  abocar  tota l'aiguada  al salt del Clot d'Aubarca.

Comença la Junta Consultiva dels MM.SS.CC. per a revisar  els objectius proposats al darrer Capítol General, revisar les deficiències i l'aconseguit i programar les línies d'acció pel pròxim trienni.


 Relació dels qui formen la Junta:
a) El Consell General amb els PP. Emilio Velasco, Superior, Daniel E. Echeverria,Vicario, Antonio Fernández, Ecònom i Conseller, Miquel Mascaró, Conseller, André Mujyambere, Conseller, Julio César Taveras, Conseller i Dominique Savio Tuyisenge, Secretari i Conseller.

b) Delegats: PP. Dionisio Echarte (Península Ibèrica), Edouard Twizeyimana (Àfrica Oriental), Josep Amengual (Mallorca) i Paulin  Neme Ebanda (Àfrica Central).

c) Junters elegits: PP. Anaclet Mbuguje (República Argentina), Càndido del Val i Daniel de Yzaguirre (Península Ibérica), Gabriel Seguí (Mallorca), Isaias Mata, Sunday A. Ternenge Tor (Caribe), Jean C. Ngenzirabona (Àfrica Oriental), Alphonse Kaptue i Mariano Iturria, (Àfrica Central).d) Convidats: Fulgence Niyonsenga (Rep. Argentina), Hippolyte Voka (Mallorca), Yves Ateba, Âfrica Oriental i Jaume Reynés, Mallorca.

29. Els Antics Escoltes de Mallorca celebren a Lluc la seva assemblea anual. Participen a l'Ofici de les 11:00 amb les seves pregàries i ofrenes.

30.    A la Salve del Migdia es fa present la Jornada de la No Violència  i la Pau. Hi assisteix un grup d'alumnes del Col.legi Àgora Portals (Calvià). A més dels cants de l'Escolania, una blaueta llegeix la Pregària de Sant Francesc d'Assís i, el P. Manuel Soler que presideix la celebració fa la pregària conclusiva per la PAU  2017 que, ben bé, tots podem fer nostra: “Tots desitjam la pau; moltes persones la construeixen cada dia amb petits gestos; molts pateixen i suporten pacientment la fatiga d'intentar edificar-la”.

El 2017, comprometem-nos amb la nostra pregària i acció a ser persones que apartin del seu cor, de les seves paraules i dels seus gestos la violència, i a construir comunitats no violentes, que tenguin cura de la casa comuna. "Res no és imposible si ens dirigim a Déu amb la nostra pregària. Tots podem ser artesans de la pau”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario