Un milenar d’alumnes dels centres escolars St. Francesc D’Assís i Mater Misericordia han celebrat una jornada de reflexió obre el turisme sostenible dijous 11 de maig del 2017.
L’encontre celebrat a Lluc culmina l conjunt d’activitats que han treballat al llarg del curs escolar sota el lema: la terra, ca teva, ca meva, ca nostra”.
Els 1.091 alumnes dels Centres Sant Francesc d’Assís (CSFA) de Palma, Son Servera, Sa Pobla, Muro, Manacor i el centre d’educació especial Mater Misericordiae s’han reunit a Lluc per a compartir el dia i celebrar les activitats centrades a conscienciar la importància de tenir cura de l’entorn vital..
Amb el lema la terra: ca teva, ca meva, ca nostra, els 6 centres, titulars de la Congregació de las Franciscanes Filles de Maria, han dut a terme, amb aquesta convivència, el treball començat en els inicis del curs, consistent en acomplir accions per tal d’inculcar valors relacionats amb el desenvolupament sostenible y la seva directa implicació amb el principal sector econòmic de la comunitat autònoma, el turisme.
Any rere anys, els CSFA es concentren en una activitat que, Baix un lema comú i sempre amb criteris que fomentin un model de societat més just i responsable, implica la realització d’activitats temàtiques durant tot el curs escolar.
Aquest any ha coincidit amb la declaració de la ONU del 2017 com Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament", la Direcció de los CSFA decidí afegir-se a les accions de conscienciació sobre la importància d’impulsar i exercir responsablement l’activitat turística.
Per a l’organització d’aquestes actuacions s’ha fixat la referencia en l’Encíclica Laudato Si, en la que el Papa Francesc convida a reflexionar i participar en una autèntica ecologia humana tenint present el criteri bàsic de que no hi ha dues crisis separades, una d’ambiental i l’altra social, sinó una sola i complexa crisi socio-ambiental.
D'aquesta manera i al llarg del curs escolar s'han treballat tres bases de la sostenabilitat del turisme: l'econòmic, el social i el mediambiental. Tots ells mitjançant una reflexió comuna: la seva vinculació amb la pobresa, la desigualtat, els diferents estils de vida i fe.
En el context de la mateixa acció educativa els CSFA s'han unit a la campanya Enlazate por la Justicia, iniciativa de Cáritas, CONFER, Justícia i Pau, Mans Unides i REDES. L'objectiu és aconseguir un model diferent de desenvolupament més just, solidari i sostenible, capaç d'impulsar una ciutadania disposada a implicar-se a l'hora de cerca solucions.
Un flashmob per a culminar la jornada
Els alumnes han fet diferents activitats segons les etapes pròpies, començant pels nins d’infantil i Primària que han gaudit amb jocs i activitats relacionats amb l’ecologia i la cura de la naturalesa. Els estudiants d’ESO, per la seva part, s’han concentrat a Caimari per tal de pujar fins a Lluc.
Una volta reunits tots pera l’acte final s’ha realitzat un flashmob amb la cançó Les nits no moren mai, adaptació de la coneguda cançó The nigths del cantant Avicii, feta pel conjunt català Doctor Prats. El tema ha estat elegit per la lletra, en la qual es menciona la importància dels valors i sentiments humans, més enllà de l’estrictament material.
No hay comentarios:
Publicar un comentario