Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

jueves, 3 de enero de 2019

Crònica del desembre 2018

Lluc dia a dia / Ramon Ballester Vives, msscc


1.Començam aquest mes nadalenc amb un esdeveniment que agermana les diverses institucions  de Lluc: el Sopar de Nadal. Organitzat per l'Associació de Pares i Mares de l'Escolania i l'Associació d'Antics Blauets el vespre d'aquest primer dissabte de desembre va tenir lloc al restaurant de Binicomprat el ja tradicional Sopar de Nadal.


Amb una assistència que passava de quatre-cents amics va començar la vetllada amb un magnífic concert de l'Escolania i la seva orquestra de professors i alumnes creant una gran animació.

Després es va lliurar el a l'antic blauet Josep  Obrador i Cladera el Blau d'Or 2018. De sobres són conegudes les diverses activitats que ha realitzat a favor del Santuari sense estalviar mai esforços i temps: publicacions , col·lecció de pintures pel Museu de Lluc, cançons sobre el Santuari pels millors músics actuals, etc. Basta recordar l'impuls i organització del “Nadal a Lluc a La Seu” i la recuperació teatral de la “Processó dels Profetes”. Des d'aquí el nostre agraïment sincer i felicitació cordial. Un bon sopar i diverses actuacions d'antics blauets i convidats completaren la vetlada.

Dret, el primer començant per la dreta es Josep Obrador
2. Peregrinació de la Parròquia de La Soledat de Palma que enguany celebra el 25è. aniversari  de les peregrinacions a Lluc. Assisteixen a l'Ofici de les 11:00 i fan ofrena d'una cistella de flors amb una banda commemorativa.

3.Visiten el Santuari un grup de 300 alumnes del Col·legi Pedro Poveda de Palma. Han fet diverses excursions i han emprat l'Acolliment del Centenari.  A les 11:30 el P. Antoni Fernández els ha dirigit la benvinguda a la Basílica on han fet una pregària preparada pels mateixos dirigents. Després han assistit a la Salve dels Blauets on el P. Manuel Soler els ha parlat de l'important moviment educatiu del Pedro Poveda.

7. Aquest llarg cap de setmana els Porxets i la Plaça dels Pelegrins mostren les paradetes de la Fira de Nadal. Artesania i gastronomia casolana i llepolies pels petits volen convidar a alegrar les festes que ja s'apropen. I, demà la Puríssima, la que ens proposa el millor camí per alegrar-nos en la vinguda del seu Fill.

12. Gira de concerts de l'Escolania a Barcelona. El projecte de la gira de concerts a Barcelona, és un intercanvi  entre les corals de la Parròquia de Sant Medir i l'Escolania de Lluc, promogut pel  Bisbat de Barcelona i el Temple de la Sagrada Família.  La Parròquia de Sant de Sant Medir són els organitzadors de les activitats, dels desplaçaments i transport públic. Les estades i manutenció són a les llars de les famílies de Sant Medir.

Els Blauets canten a l'Església de Sta. Maria del Mar

Està previst que visitin el Barri Gòtic i el Museu Nacional de Catalunya, que donin un concert pedagògic a l'Escola del Coll i un concert al Santuari del Coll, que visitin Montserrat amb Salve a la Basílica i dinar amb l'Escolania de Montserrat, un concert a la Sagrada Família amb orquestra i Cor de Lleida així com la participació cantant a la Missa Internacional a  la Sagrada Família i un concert de l'Escolania a Santa Maria del Mar. Després del dinar del diumenge 17 amb les famílies catalanes passaran el capvespre a la Parròquia de Sant Medir participant de la Marató de TV3.

Concert dels Blauets, amb una coral i una orquesta
de Lleida al Temple de la Sagrada Família
A Montserrat  els Blauets i els escolans del lloc
cantaren junts i també compartiren el dinar
Visiten la Mare de Déu i assisteixen a la Missa del migdia el matrimoni Llull-Quetglas de Son Servera per donar gràcies a Déu per les noces d'or.

16. A l’Eucaristia de les 11:00 hi participen 50 persones d'un grup d'amistat de Campos. Després tenen un dinar de germanor a l'Acolliment Cuina dels Pelegrins.

21. L'Escolania baixa a Ciutat  per a participar juntament amb la Capella Mallorquina al Concert Solidari de Nadal a la Parròquia de Santa Eulàlia de Palma a benefici de la Fundació d'Ajuda Integral a les persones "Montission Solidari" amb l'organització de la  Fundació Sa Nostra i Bankia.

22. El P. Manuel Soler celebra el baptisme  dels germans de Marratxí Diego i Sara Roig Gajardo, fills de Francisco Juan Roig Araujo i de Ruth Jimena Gajardo Vargas.

23. Visita del Bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull que celebra l'Ofici d'aquest IVt. diumenge d'Advent, destacant a l'homilia la figura de la Mare de Déu com a millor  model per a preparar el camí de la vinguda del seu Fill.


Després, el P. Prior convida als assistents a recordar la figura  del venerable P. Joaquim Rosselló, que fou Prior de Lluc i Fundador de la Congregació dels MM. SS. CC. en l'aniversari de la seva mort i, a retre-li homenatge al jardí de la magnòlia on hi ha una estàtua seva esculpida en bronze.

A les 12:30 a la Missa que celebra el P. Antoni Fernàndez hi participa amb els seus cants la Coral dels Col·legi d'Advocats de Palma.


24. A les 22:00 amb gran solemnitat i notable assistència de fidels es celebren les tradicionals Matines de Nadal a Lluc que presideix el P. Ricard Janer, Prior Enguany el cant de La Sibil.la l'ha fet  Maria Rosselló de Sa Pobla. l'Anunci de L'Àngel, Paula Marí, de Sineu. El sermó de La Calenda, Pau Amengual, de Llubí.


L'antic blauet, Llorenç Riber, escrigué paraules memorables que encara perduren: "Persevera eternament el misteri fràgil d'una Mare Verge  i d'un Déu Infant, el plor del qual anuncia al món un goig molt gran i evangelitza la pau als homes de bona voluntat, dins les ombres sagrades d'una nit en que els Àngels sardanegen amb els pastors, i la Justícia dona una besada a la Pau, i el cel es confon amb la terra".

29. A la Missa de les 12:45 que celebra el P. Lluís Arrom, caputxí, hi participa el matrimoni de Gabriel Arrom i Maria Rosa Alberdi que hi celebren els 50 anys de casats.

30. Devers migdia venen els col·laboradors del llibre "El silencio: oratorios i ermitas de Mallorca", Miquel Palou i Gaspar Valero, acompanyats per Carles Amengual, entre altres. Regalen un exemplar del llibre al P. Manuel Soler pel seu assessorament sobre Lluc. Després visiten el Museu i la sala on hi una mostra de betlems de diversos països i una col·lecció de neules retallades a mà.

31. Acabam l'any al cambril, amb la Mare de Déu, que prega amb nosaltres. Presideix l'Eucaristia el P. Antonio Fernández. Demanam perdó per les nostres incoherències i pecats i donam gràcies pels beneficis rebuts. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario