Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

miércoles, 11 de enero de 2012

CRÒNICA DEL SANTUARI


Desembre 2011

4.    Celebren el 60 aniversari de noces els esposos Antoni Comas i Margalida Caldés. Els blauets aprofiten el pont de la Constitució i romanen a ca seva. Canta la coral de Sta. Maria dirigida per Mn. Vicenç Rubí.

6.    Festa de la Constitució. A les 11:30 celebra el prevere César Murillo, Rector de la parròquia dels Hostalets. Canta la coral del Sagrat Cor pertanyent a la mateixa parròquia. Concelebra el Vicari Tomeu Moll. Hi ha oferiment d’una partitura dedicada a la Mare de Déu de Lluc (Estel de Lluc), del fundador de la Coral, Paco Obrador. Hi és present la seva viuda.

7.    Al camp de futbol s’hi hostatja un grup de caravanes agrupades baix les sigles ABACE. Hi romandran fins al diumenge.

8.    Festa de la Immaculada. Després de l’Ofici l’Escolania canta unes quantes nadales en obsequi dels presents.
Comença la Fira de Nadal a Lluc. Juntament amb els productes de la fira s’ofereix un programa variat als visitants, amb actes culturals, musicals, visites al Santuari, etc.
A les 13:30 hi ha una missa a la capella en la qual celebra els 80 anys la Sra. Antònia Gelabert, acompanyada de la família. Celebra el prevere Ignacio González, de la Legió de Crist.

10. Venen unes 400 persones –gent gran- del poble de Sta. Maria. Celebra l’ofici el P. Pericàs que al•ludeix al poble en alguns moments. La coral canta i acompanya a l’orgue el P. Manuel Soler.

11.  La Penya de bàsquet  del Mallorca fa estada al santuari i demana l’acolliment per la trobada i el dinar. Els pares dels blavets fan una torrada en aquest mateix lloc, com també un grup que ve amb cavall des de Son Servera. 
Hem de constatar la trista noticia del traspàs del P. Guillem Bauzà que, anys enrere, fou organista del Santuari. La seva mort era previsible i ja feia unes setmanes que l’havien desnonat. 

12. El P. Jaume Reynés dirigeix la lectio divina a Inca, tal com ha fet els darrers dilluns. Acudeix també a una reunió a La Real per programar un cicle de conferències o catecisme d’adults organitzat per alguns membres de la Congregació.

13. Una bona representació de la comunitat assisteix al funeral pel P. Guillem Bauzà a Sóller, la comunitat a la qual pertanyia.
La cantant Maria del Mar Bonet assaja amb l’escolania per preparar l’actuació conjunta que tindran el proper dia a l’auditori de Sa Màniga (Cala Millor) amb motiu dels premis que concedeix l’Obra Cultural Balear a personalitats rellevants de la cultura mallorquina. Sopa amb els blauets.

15. Pugen a Lluc un grup de parelles lingüístiques del Centre d’adults Son Canals. Assisteixen a la Salve de l’Escolania, visiten el museu, el jardí botànic i el P. Pericàs els hi explica la historia del Santuari.

16. La comunitat té un acte penitencial comunitari abans de la missa a la capella. També hi ha les monges franciscanes i algun seglar habitual.

18. A l’ofici cantat per l’Escolania fa la primera comunió el blauet Manuel Calero. Es visita després el monument del P. Joaquim Rosselló, Fundador dels Missioners SS. CC. i antic Prior d’aquest Santuari, en el 102è aniversari de la seva mort. Els blauets canten els goigs.

20. Trobada a La Real per commemorar l’aniversari de la mort del P. Joaquim Rosselló. Hi assisteix molta gent coneguda: amics, col•laboradors de Concòrdia, familiars de congregants, etc. Naturalment, també molts congregants de totes les cases sense que Lluc sigui excepció.

23. Assaig general de matines. Tenen interès en assistir-hi la Presidenta del Consell de Mallorca, Sra. Maria Salom i el Vice-President Sr. Joan Rotger. Fan unes gravacions devora els escolans, particularment la Sibil•la, que es passaran per la TV IB3

24. A les 10 del vespre es celebren amb molta solemnitat les matines al Santuari. L’Església està plena i molta gent ha esperat durant hores per tenir lloc, tot i que tampoc n’hi havia tanta necessitat. Les actuacions de la Sibil•la, de l’Àngel, del pregoner de la calenda, així com altres solistes i els blauets en general, aconsegueixen un molt bon nivell. En algun moment intervenen els germans Martorell, antics blauets, amb les xeremies i una variació del llaüt. La gent no pot estar-se d’aplaudir en vàries ocasions, sobretot una vegada acabada l’actuació del pregoner de la calenda. Finalitzada la Missa, el Prior felicita el Nadal als presents, anomenant els diversos grups. I de seguida un bon nombre de gent passa al menjador per beure un tassó de xocolata acompanyat d’una ensaïmada. És el moment de les felicitacions mútues.


 
25. Com és habitual, poca gent a les misses del dia de Nadal.

26. Misses com els diumenges. De manera pausada, però contínua pugen visitants a pregar al cambril de la Mare de Déu. Concelebra la missa de les 17:00 el prevere diocesà de Mèxic, Juan Pablo Vargas, que estudia a Roma i viu en el Col•legi mexicà.

31. Com és costum, el darrer dia de l’any es celebra una missa al cambril de la Mare de Déu. Celebra el P. Manuel Soler i concelebra bona part dels membres de la comunitat. Hi assisteixen les monges franciscanes i un bon grup de gent que omplen els bancs. Els diferents moments de l’Eucaristia fan referència al final i començament de l’any.

Cronista: Manuel Soler i Palà, msscc

No hay comentarios:

Publicar un comentario