Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

jueves, 5 de julio de 2012

Crònica del mes de juny 2012

Lluc dia a dia / Ramon Ballester Vives

Crònica de Juny 2012

1. Un grup del Col·legi Llaüt passa el cap de setmana a l’hostatgeria del Santuari  tenint una sèrie  d’activitats formatives i espirituals.

2. Organitzada per la Delegació Diocesana de Pastoral de la Salut es celebra l’anual Jornada dels Malalts. El Sr. Bisbe presidí la Concelebració Eucarística  acompanyat amb preveres diocesans i de la comunitat de Lluc. L’escolania hi participà amb els seus cants .

3. Diada de les Famílies dels Congregants MM.SS.CC. Presideix l’eucaristia el P. Miquel Mascaró, Delegat i Superior de Sant Honorat. Després, a la sala de la Santa Figura , es celebra una reunió informativa amb projeccions de les activitats dels missioners i de l’organització Concòrdia. Es conclou la jornada amb un dinar de germanor a Sa Fonda

6. Un grup de seixanta persones  de la gent major de Banyalbufar assisteixen a la Salve i a la Missa de les 11:30.

7. Un centenar de persones  majors del Pont d’Inca assisteixen a la Salve i a la Missa. Després tenen un dinar fraternal a l’Acolliment del Centenari.

9. El P. Ramon Ballester fa la conferència, “Lluc, història, religiositat i cultura” a un grup de l’associació “Amics del Museu de Mallorca” encapçalats pel seu president,  l’escriptor Pere Morey  Servera. Després visiten el Museu de Lluc i altres dependències del Santuari.

El capvespre , Maria Teresa Vilanova , de Pollença, fa la seva primera Comunió, i el nin Adrià Candel, de Sa Pobla, fill de l’antic  blauet Francesc Candel.

10. Es celebra amb la solemnitat acostumada la Celebració del Corpus Christi amb una Eucaristia molt participada. Al moment de l’ofertori  set seglars compromesos en la pastoral del Santuari renoven el ministeri de la distribució de l’Eucaristia. i Jaume Mateu, president de l’Obra Cultural Balear, presenta  el document fundacional de l’Obra. També hi celebra la seva Primera Comunió el nin Carles Iglesias, de Ciutat.

Després de l’Eucaristia , la Comunitat i Escolania de Blauets, es desplacen  al monument de la Flama de la Llengua, on es recorda el 50 aniversari de la fundació de l’O.C.B amb parlaments de Jaume Mateu i el Prior de Lluc, Antoni Vallespir. S’acaba l’acte amb un emocionat cant de La Balanguera i un llarg aplaudiment

L'Obra Cultural Balear celebra el cinquantanari de la fundació
pujant un castell a la plaça del Santuari
Durant el dia segueix la festa amb un dinar de fraternitat a l’Acolliment del Centenari i la participació  del grup d’animació infantil Cucorba, ballada popular  amb el grup Arreu i l’actuació dels Castellers de Mallorca.

12. Anual peregrinació de la gent major de la parròquia de Bunyola. Són devers 170 que assisteixen a la Salve i a la Celebració Eucarística que presideix el seu rector Mn. Llorenç Lladó. Hi participa la coral parroquial, la qual, després de la Missa ofereix un petit concert.

14. Arriben 20 autobusos des d’Alaró amb dues-centes persones de la gent gran per venerar la Moreneta..Assisteixen a la Salve i a la Missa de les 11:30.

15. Ve un grup de dues-centes persones de la tercera edat de Gènova, Assisteixen. A la Salve dels Blauets i a la Missa.

16. Es dedica la Capella de la Comunitat als Sagrats Cors de Jesús i Maria. Es beneeix una pintura de Just Nicolàs que actualitza l’espiritualitat bíblica de la Congregació

Un grup d’alemanys tenen una setmana de reflexió i pregària a l’hostatgeria del Santuari.

17. Celebració de la festivitat dels Sagrats Cors. Presideix la concelebració el P. Prior. Hi  fa la  seva primera Comunió el blauet Llorenç Ramis, de Campanet.

A l’Acolliment del Centenari es reuneixen un centenar de moters que s’agrupen amb el nom de ”Amics de les Motos”. El P. Toni Vallespir els saluda  i  beneeix els vehicles.

El Prior beneeix un centenar de motos dels "amics de les motos"
18. Visita oficial de la Sra. Maria Salom, presidenta del Consell de Mallorca. L’acompanyen membres del seu departament i el batle d’Escorca, Sr. Antoni Solivellas. Passen pel centre de visitants, Museu, instal·lacions de l’escolania, per després anar a la Salve dels Blauets. Després de signar al llibre de visites, van al refetor de la Comunitat per celebrar-ho amb un dinar.

19. Ve un grup de la Residència de Majors del Consell de Mallorca a venerar la Mare de Déu i assistir a la Missa de les 11:30 h. Els acompanya  el seu capellà el P. Francesc March M.SS.CC

A l’hostatgeria del Santuari  sobri una nova sala testar pels  residents a les cel·les equipada amb ordenadors connectats a Internet.

22. Acaba el curs escolar de l’escolania. De bon matí es fa una celebració  religiosa/lúdica a la Font Coberta que dirigeix el P. Prior. Després de dinar  ofereixen un concert on mostren el progrés musical que han adquirit durant el curs: són molt valorats i aplaudits.

El mateix dia comencen a l’acolliment del Centenari una sèrie d’activitats que organitza el grup Nature Connection  amb tècniques de ioga, dança meditativa, tai chi, etc.

23. Es celebra el baptisme d’Alexandre Bernat Ordozgoiti fill de Josep Antoni i Leire  que s’encarreguen del restaurant Es Guix.

25. Es reuneixen els membres de la Fundació del Santuari de Lluc; entre ells el Sr. Bisbe Jesús Murgui i el Vicari General, així com el Sr. Antonio Gómez en representació del president del Govern, la Sra. Maria Salom, presidenta del Consell de Mallorca., representant dels batlles, Sr. Antoni Solivellas, batle d’Escorca i, per primera vegada, el nou Prior Antoni Vallespir.

Reunió del Patronat de la Fundació Lluc
28. Un grup de militars i familiars que estiuegen a la Base d’aviació del Port de Pollença, visiten el Santuari. Són rebuts pel Prior i després acompanyats al Museu pel P. Ramon per una visita guiada. Celebren la Missa a les 11:30 h. amb el seu capellà

29. Festivitat de Sant Pere que és patró,  amb la Mare de Déu de Lluc , de la Parròquia d’Escorca. Es concelebra una Eucaristia que presideix el P. Manuel Soler, a la primitiva església que està situada a l’antiga possessió d’Escorca. L’ajuntament del municipi convida a un festiu sopar.

Celebrants a l'Església gòtica d'Escorca el dia de S. Pere:
PP. B. Pericàs, Manuel Soler i Toni Vallespir

Balls i músiques típiques a l'entorn de l'Església d'Escorca
30. Reunió d’un grup d’antics Blauets amb el Prior per a preparar la Pujada de la Part Forana en ocasió de les festes de La Diada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario