Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

viernes, 4 de enero de 2013

Crònica de novembre 2012

El dia a dia al Santuari / Ramon Ballester

l. Comença el mes amb la tradicional  Festivitat de Tots Sants amb la memòria i les pregàries emotives pels nostres familiars i amics que ens deixaren.

Després de la Celebració Eucarística el celebrant i blauets, en processó, pugen cap al cementiri D’Escorca on hi reposen congregants MM.SS.CC. i familiars del parroquians per resar-hi  un responso.

2. Passa una jornada d’esplai pels entorns de Lluc un nombrós grup del Col·legi Lluís Vives. Comencen a pujar les bastides que anuncien les obres de reparació de les teulades malmeses pel cap de fibló de dia 12 de setembre.

4. A l’Ofici hi participa Catalina Bujosa que dóna gràcies a Déu pel 80 aniversari. L’acompanyen les seves filles i fills  i amistats. És una devota de la Mare de Déu que gairebé puja tots els caps de setmana i s’hostatja a una cel·la. Sempre està punt per a qualsevol activitat i servei a favor del Santuari i és col·laboradora entusiasta de Concòrdia.

9. L´"Any Coll Bardolet” dedicat al nostre pintor acaba avui amb un concert homenatge al Teatre Principal de Ciutat , amb les actuacions de l’Orquestra Simfònica, la Coral Universitària  i distintes agrupacions folklòriques.

Rafel Torres, batle d’Inca, acompanyat del seu tinent de batle, Felip Jerez., puja a peu a Lluc per agrair a la Mare de Déu un favor rebut.

10. Un grup de la Fundació Coll Bardolet, visita el Santuari i la col·lecció del pintor al Museu; els acompanyen alguns membres de Vic i Campdevànol. El P. Prior els dóna la benvinguda.
11. A l’ofici hi participa  l’associació “Gent Major del Camp Redó” que hi fan les ofrenes.

Com ja és tradicional un grup d’aficionats de les motos antigues fan la seva “XXIV Passejada a Lluc” (Club Es Siurell).Tenen una pregària al Cambril de la Mare de Déu amb ofrena de flors i un simpàtic siurell que representa  un motorista.

13. Puja al Santuari la comunitat d’ermitans que resideixen a l’ermita de Valdemossa. Assisteixen a la Missa de les 11:30 i al cant de l’Escolania. El capvespre  són convidats  a prendre un refrigeri i compartir una interessant conversa amb alguns membres de la nostra Comunitat.

17. Representants del grup polític PSM-Entesa amb el president Gabriel Barceló pugen a fer una aportació econòmica per la restauració de les teulades.

El capvespre arriba un grup des de Son Servera i Pollença muntats en cavalls. Alguns segueixen el camí vell de Pollença.

18. Malgrat el temps irregular, aquest diumenge ha pujat a Lluc una gentada. A destacar alguns fets rellevants. A l’Ofici  que presideix el P. Prior , hi participa una cinquantena de Gent Gran de Biniali.

Un grup de la Parròquia de La  Real en el moment de les ofrenes fa un notable donatiu fruit  dels seus actes organitzats per ajudar a la restauració de les teulades del Santuari. El nin Facundo Ferreira, fill dels encarregats de Sa Fonda i blauet, fa la seva Primera Comunió.


Al final de l’Eucaristia, un representant de la televisió autonòmica IB3 presenta una teula  enviada pel nou Bisbe de Mallorca, Xavier Salinas que du una pregària seva escrita: “Santa Maria, Nostra Senyora de Lluc, ajuda’m a construir l’Església del Senyor”. El Prior dóna les gràcies i l’Escolania canta una Salve a la Mare de Déu per les intencions del nou Bisbe.


Un grup de professors del Col·legi dels Sagrats Cors de Sóller tenen una jornada familiar al Santuari.

21. Com cada any ve des de Son Servera el grup de la Tercera Edat per venerar la Mare de Déu.; en lloc de rams de flors signen teules i fan donatius per la restauració de l’edifici. Assisteixen al cant de la Salve de l’Escolania.

Una delegació del Govern desmunta les barreres que eren un obstacle  del  trànsit pel  Camí Vell de Pollença a Lluc. Algunes possessions deixen les barreres però lleven els panys per tal d’evitar que el bestiar no s’escapi i la gent pugui passar.

24. Una quarantena de  membres de la U.O.M. (Universitat Majors) tenen una trobada a Lluc. Assisteixen a una Missa que celebra el P. Josep Amengual M.SS.CC. i, després , tenen assemblea a la sala de la Santa Figura i un dinar de germanor a Sa Fonda.


25. Al finalitzar l’Ofici l’Escolania de Blauets recordant la festivitat de Santa Cecília, patrona dels músics, fa un petit concert.


26. Mn. Miquel Gual acompanya el seu amic Jaime Vázquez, doctorat en Teologia i Periodisme, a una visita al Santuari.

27. Festa del Beat Ramon Llull, ”fill major de la nostra raça”. El P. Manuel Soler dirigeix diverses celebracions: algunes d’elles amb l’Escolania, que a més de pregàries, li ofereixen un recital dels seus cants.

28. Assisteix a la Missa de les 11:30 un grup de Gent Major de la Parròquia de Son Espanyolet de Ciutat. Després van a la Salve i tenen un dinar de germanor.

30. S’acaba el mes i amb ell s’acaba el temps d’estada al Santuari de la família Riera, Miquel i Antònia, que han servit des de la cuina,  amb professionalitat i afecte, l’Escolania  i la Comunitat.

És gairebé un quart de segle de relació familiar, sempre disposts a alegrar la taula amb plats casolans  i cuinats amb delicadesa i perfecció.

Però, sobretot, no oblidarem el seu tracte entranyable i sacrificat i el somriure  que posaven en el servei. Moltes gràcies Miquel i Antònia! els lligams que heu creat es mantindran ferms.

Mentrestant el vent de tramuntana ens avança l’hivern. La neu corona el Puig Major i les encletxes del Galileu també mostren blancor i fred.

No hay comentarios:

Publicar un comentario