Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

jueves, 20 de junio de 2013

Una teula solidària per Lluc

Ahir, dimecres 19 de juliol, al mati, l'edifici d’utilitzacions múltiples de la Misericòrdia ha acollit l'acte de lliurament del I Premi de Dibuix 'Una teula solidària per a Lluc'. L’organitzà el Grup Santillana amb el suport del Consell de Mallorca, el Santuari de Lluc i el Bisbat de Mallorca. 

La institució insular ha estat representada en aquest acte pel vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports, Joan Rotger, i la directora de Cultura i Patrimoni, Catalina Sureda. Per part del Bisbat ha assistit el vicari general de la Diòcesi, Lluc Riera, mentre que el prevere Manuel Soler ha participat en nom del Santuari de Lluc. La coordinació de l'acte ha corregut a càrrec del delegat del Grup Santillana a les Illes Balears, Joan Arbós.


El certamen va ser convocat amb la intenció de promoure la consciència ciutadana sobre la necessitat d’impulsar la rehabilitació del teulat del Santuari de Lluc, afectat per un cap de fibló el mes de setembre de l'any passat. La participació, oberta a nins i joves des de primer curs de Primària a tercer curs d'ESO, ha superat totes les previsions, havent-se presentat un total de 6.254, d'entre els quals el jurat escollí els 5 dibuixos guanyadors.

En concret, els premis, consistents en material tecnològic i escolar facilitat pel Grup Santillana, han anat a parar a mans de d'Olivia Herrero (col·legi Marià Aguiló); Ana María Losada (Nostra Senyora de Montision); Aina Balasch (Beat Ramon Llull); Francisca Garcias (Fra Joan Ballester) i Paula Esteva (Santa Magdalena Sofia). Casualment tots els guanyadors foren del sexe femení. 

Les estudiants han rebut els obsequis en companyia dels seus professors. Ara, tant els treballs premiats com els dibuixos de més qualitat romandran exposats, al llarg d'una setmana, al tercer pis del centre de cultura La Misericòrdia.

D'altra banda, el representant del Monestir de Lluc, Manuel Soler, ha recollit, de mans del delegat de Santillana, Joan Arbós, un taló simbòlic per valor de 3.000 euros que aquest grup empresarial es comprometé a destinar a la rehabilitació del santuari en cas que s'aconseguís superar la xifra de 5.000 participants en el concurs, objectiu que s'ha materialitzat amb escreix. 

El lliurament de premis no es va poder fer el dia que indicaven les bases del concurs i, per això, alguns participants ja estaven una mica nerviosos, tal com ho deixaven saber per facebook. Però finalment els premis han arribat i tothom content.

El Santuari agraeix sincerament el donatiu. Gràcies a la feina i la cooperació de molts mallorquins la devastació ocasionada pel fibló del setembre de l’any passat s’ha arreglat. No tot s’ha pagat encara, per això aquesta cooperació de l’editorial Santillana resultarà de bona ajuda.

I, una vegada més, tanta col.laboració demostra que Lluc és un lloc de referència pel mallorquinisme. Un indret que els amatents de la llengua, la terra, la cultura autòctona i les tradicions llegades pels avantpassats, senten i estimen amb les fibres més fondes de la seva humanitat.




No hay comentarios:

Publicar un comentario