Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

lunes, 4 de noviembre de 2013

Crònica del mes d'octubre

Lluc dia a dia / Ramon Ballester Vives, msscc

Una novetat ecològica i econòmica. Una maquinària, que s'ha instal·lat vora l'hort, converteix la biomassa (llenya capolada) en energia calorífica, funciona per encalentir l'aigua (consum i calefacció). És una millora general ja que les seves conduccions recorren la major part de les sales del Santuari, hostatgeria, comunitat i escolania. Brindem pel seu futur. 

3. A les s 16:39, Miquel Cabot, antic blauet, amb Joana Estarellas celebren les seves Noces d'Or de matrimoni. Presideix la Missa d'acció de gràcies, Mn. Vicenç Juan Rubí. 

4. Devers 400 nines i nins del Col·legi Jesús Maria de Palma, tenen un jornada a Lluc amb una sèrie d'activitats: pregàries, cants, discursos i jocs. Empren l'Acolliment del Centenari i anima la trobada el catequista Martí Vallès. 

A les 12:45 Concelebració Eucarística que presideix el P. Antoni Vallespir recordant el popular sant del dia, Francesc d'Assís. Es prega fent menció del Papa, de la necessitat de la pau i el respecte a la natura, així com per les Germanes Franciscanes que ajuden en la pastoral del Santuari L'Escolania va al Santuari de Gràcia (Llucmajor) a donar un concert/cloenda de les III Nits Culturals a benefici de les obres de restauració de Gràcia. L'assistència és nombrosa i aplaudeixen molt l'actuació dels Blauets. 

5. A les 12'15 components del Col·legi “Llaüt” tenen una Missa a la capella del Santíssim. 

6. A la Missa de les 11:00 celebra la seva primera Missa Fra Pere Josep Vallespir Escandell T.OR: recentment ordenat prevere a La Seu. A la celebració també hi assisteixen directius i participants de la Confraria de l'Esperança (Palma) i de la Confraria de la Mare de Déu de Lluc de Calvià amb el seu consiliari Mn. Gabriel Ramis. 


A la Missa de les 12:30 hi assisteixen un centenar d'amics del poble de Llubí que des de fa 70 anys són fidels a aquesta trobada. Després l'Acolliment del Centenari s'omple de confrares i llubiners a l'hora del dinar,i trompetes i tamborers de la banda de la Confraria de l'Esperança animen la sobretaula. 

12. Entre avui i demà es realitza la XIX Fira de la Serra de Tramuntana. Els Porxets donen aixopluc a una llarga mostra de productes típics de la nostra gastronomia i a la resta de la Plaça dels Pelegrins diversos estands donen informació d'activitats forestals relacionades amb la Serra. 

Coincidint amb la festa del Pilar es nota més la presencia de visitants i pelegrins, alguns després d’haver fet a peu el camí vell. Destacam que un centenar de persones cavalcant o en carretons venen per camins de muntanya des de Sóller a Lluc en la ja tradicional pujada anual de l’associació Mostra Ramadera de Sóller. 


Al camp de futbol hi aparquen unes 50 caravanes de l'Associació Balear Cultural de Temps Lliure i Autocaravanes “Es Siurell”. Converteixen l'espai esportiu en una festa d'amics organitzant activitats lúdiques molt participades. 

13. A l’Eucaristia de les 11:00, que presideix el P. Prior, hi concelebra Mn. Jaume Estela, rector de la parròquia de Sa Vileta que ha vingut amb un centenar de feligresos en esperit de pelegrins. 

Fa un diumenge assolellat que escalfa una agradable diada de tardor. La Fira de la Serra de Tramuntana té una gran afluència de visitants. Crida l'atenció la parada del Jardí Botànic on, de manera gratuïta , s'ofereix un tast d'aigua de murta una infusió preparada pel G. Macià. 

Es constitueix la nova Junta Directiva i Vocal de l'AMPA de Escolania de Lluc que queda formada així: President, Josep Lluís Somoza (Llucmajor) 

Secretària: Clara Figuerola (Llubí) 
Vicepresidenta 1ª Maria Mas (Vilafranca de Bonany) 
Vicepresident 2º Pere Josep Garcias (Selva) 
Tresorer,Rafel Roig (Petra) 

Vocals: Cristina Solivellas( Port de Pollença), Maria Antònia Aguiló (Sa Pobla), Miquel Mas (Petra); Verònica Martínez (Palma), Marta Rosselló (Pollença), Maria Josep Busquets (Alaró), Eva Maria Rincón (Palma), Joan Josep Comas (Pollença); Jaume Oliver (Lluc); Virgínia Prats (Inca) i
Marie-France Soriano (Campos) 

A totes i a tots: Enhorabona i ànims per la important tasca a fer! 

16. A l'Acolliment del Centenari 700 alumnes del Col·legi Mare Alberta celebren el seu inici de curs amb diverses activitats. A les 12:00 el P. Prior hi celebra l'Eucaristia i hi acudeix l'Escolania per ajuntar-se a la coral del Col·legi i cantar plegats. 

18. Trobada dels Mestres de Música dels col·legis de les Germanes de la Caritat amb els professors i dirigents de l'Escolania. A més d'assistir a diversos actes dels Blauets tenen un dinar fraternal i una reunió de cara a possibles col·laboracions. 

20. A l'Ofici de les 11:00 que presideix el P. Prior hi concelebra Mn. Josep Amengual que ha vingut a Lluc amb un grup de la parròquia de la Immaculada Concepció de Sant Magí (Palma). També concelebren els PP. MM. dels Sagrats Cors, Dominique Tuyisenge de Rwanda i Alphonse Kaptue del Camerun, que passen uns dies en pla de formació amb la Comunitat, juntament amb l’estudiant Hippolyte Voka del Congo. 

21. L' Escolania celebra la “festivitat de les Verges” amb una convidada d'excepció, la doctora de la U.I.B. Caterina Vallriu que explica l'origen d' aquesta festa i conta una rondalla. Mentrestant els antics cuiners, Antònia i Miquel, sempre presents en els moments de fer un favor, preparen una gran i exquisida bunyolada. 

24. Com a final de l'Any de la Fe, a La Seu, on hi va haver una sèrie de conferències sobre aquest tema, el P. Manuel Soler, de la comunitat de Lluc, hi exposa: “El testimoni de fe dels Màrtirs del Coll”. 

26. Com ja és habitual, el Col·legi “Llaüt” (Palma), fa una cap de setmana a Lluc en pla de reflexió i esplai. Tenen una Missa a les 12:15 amb un prevere de l'Opus Dei. 

El nostre bon amic i “fotògraf de Lluc”, Antoni Capellà, celebra el 80 aniversari. Juntament amb la seva esposa Maria Bel sempre s’han distingit amb el seu servei a l’hora de la Litúrgia o en qualsevol acte benèfic. Que sia per a Molts Anys! Per a celebrar-ho fan una convidada a dinar al restaurant “Ca s'Amitger”. 

El grup ecologista “Amics de la Terra” visita el Vall de Josafat per tal de fer-hi un treball de reforestació. Entre ells el conegut col·laborador del Jardí Botànic, Martí March. 

Els dissabtes horabaixa a les 19:30, junt amb l’Eucaristia es fa la Lectio Divina, una bona experiència per aprofundir l'evangeli del diumenge des d'una reflexió i pregària compartides. 

27. L'Ofici de les 11:00 que presideix el P. Prior està molt concorregut: són tres els grups que hi participen, peregrins de Mancor que obsequien la celebració amb un vistós ball de l'oferta; peregrins de la parròquia de Binissalem,amb el seu rector Mn. Jaume Mas que concelebra; i membres de l'Associació “Cap de Bou” de Costitx. Dinar a l'Acolliment del Centenari on es comparteix l'alegria de la trobada. 

A les 12:00 baptisme d'Olaia Silva, a la basílica, que celebra el P. Manuel Soler. 

31. El bon temps d'aquesta primavera d'hivern sembla que ja s'ha acabat. Ahir caigueren molts litres d'aigua per terres del migjorn; aquí a Lluc va ploure, tan sols 15 l., però la temperatura baixà de sobte, (14 de màxima i 5 de mínima).Caldrà augmentar el tapament! 

Albert Soler, professor de la Universitat de Barcelona fa una ruta per la Serra de Tramuntana amb un sentit espiritual..És acollit per la Comunitat per a passar la nit; camina a peu des de Pollença fins a Deià. És un admirador i estudiós del nostre Ramon Llull.

No hay comentarios:

Publicar un comentario