Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

jueves, 5 de junio de 2014

Crònica de maig 2014

Lluc dia a dia / Ramon Ballester Vives, msscc


1. Festa del Treball o Sant Josep Obrer. Pregam perquè els empresaris atenguin les justes reivindicacions dels treballadors.
11:00 Missa Concelebrada que presideix el P. Gabriel Seguí, Rector de La Real en la tradicional peregrinació de la Parròquia  del primer de maig. Anima la Litúrgia la magnífica coral  “Brot d'Alfabeguera" que dirigeix el P. Llorenç Caldentey. Dinar de germanor a l'Acolliment del Centenari i comiat de la Mare de Déu amb les pregàries del popular “Mes de Maria”.
Participen l'Eucaristia el matrimoni de Llubí, Guillem Feliu i Magdalena Picornell, en acció de gràcies per les seves noces d'or.
3. La Delegació Diocesana d'Ensenyament organitza una jornada de reflexió a Lluc. Hi prenen part 80 monitors i els seus dirigents. Empren la sala de la Santa Figura.
A l'Acolliment del Centenari hi ha una trobada de cinc corals  infantils de la  U.I.B i Catalunya. Dirigeix i anima el concert coral Joan Company , Director de la Coral Universitària  de la U.I.B. Després fan una visita guiada a les instal·lacions de l'Escolania de Blauets.
A les 12:00 el P. Manuel Soler celebra una Missa  d'acció de gràcies per les noces d'or del matrimoni  Antonio Garcia Manzano i Isabel Amengual Bauçà.
4. A la Missa de les 11:00 hi pren part la coral “Airoso” de Pori (Finlàndia) que estan fent un viatge turístic / cultural per Mallorca
A les 12:00 Diada de la Família a l'Acolliment del Centenari amb el lema:”Família , alegria de l'Evangeli” Presideix la Concelebració Eucarística el Bisbe de Mallorca, Xavier Salinas, després d'unes paraules de benvinguda del P. Prior. Entre la molta gent que assisteix  hi ha matrimonis que celebren aquest any les seves noces d'or i les de plata. Al final són  obsequiats amb una ceràmica commemorativa i una rosa vermella.
5. Durant alguns dies la Comunitat de Religioses  Franciscanes rep la visita canònica de Sor Francisca Alomar,Superiora General  i Sor Alicia Garcia ,Secretària General.
7. Un centenar de persones majors  de Pollença, antics treballadors de Sa Nostra  fan la visita anual a la  Mare de Déu. Participen a la Missa que celebra el P. Prior i amb les ofrenes dels pa i el vi, presenten rams de flors i, després, assisteixen a la pregària del Mes de Maria dels Blauets.
8. Missa a les 12:00 que celebra el P. Manuel a un nombrós grup de “Amigos de la Tercera Edad del Vivero de Palma”; després queden per la Salve dels Blauets.
Rafel Riera, organista de Lluc, participa a la VIIª Setmana Internacional d'Orgue que es feu a la Basílica de Sant Francesc de Palma. Fou un concert molt celebrat i aplaudit.
9. L'Escolania baixa a Inca per un Concert Familiar a l’església de Santo Domingo. Amb els Blauets hi actuen alguns professors. i el repertori  és molt variat : música religiosa, clàssica  fins a composicions d'autors més moderns; amb les intervencions instrumentals  pertinents. L'auditori aplaudeix amb simpatia  totes les intervencions. El concert és patrocinat per l'Ajuntament d'Inca i la fundació cultural “Es Convent”.
10. El capvespre , el P. Manuel celebra la Missa i el baptisme d'Adrià Crespí Bernat que, després rebrà la Primera Comunió .També rep per primera vegada el Pa Eucarístic, Josep Antoni Bernat  Ordazgoiti; ambdós són de Caimari.
11. Aquest diumenge de maig són diversos els grups que peregrinen al Santuari i pregar la Mare de Déu peticions i accions de gràcies.
A l'Ofici de les 11:00 hi participa un grup de persones de la Tercera Edat de Santa Margalida. Al moment de l'ofertori  presenten un ram de flors..
A les 12:00 a l'Acolliment del Centenari la Hermandad del Rocio té una Missa concelebrada pels jesuïtes PP. Judes Vallès i Sebastià Feliu, animada per una coral rociera. Després, en processó,  amb les seves insígnies, vestits folklòrics i el reverenciat “Sin Pecado” van a la Basílica a cantar a la Mare de Déu la Salve rociera. Després tenen al mateix Acolliment un dinar de germanor i una alegra festa de balls i cants propis.
A les 17:00 un prevere de la Congregació de Legionaris de Crist Rei celebra una Missa per un grup de familiars i alumnes del seu Col·legi.
12. La Coral Reial de Dinamarca (Copenhagen Royal Chapel Choir) formada per nins i adults, fan un tour per Espanya. La primera estada és a Lluc on són acollits pel Santuari i les famílies dels Blauets. Aquesta coral té una bona i cordial relació amb l'Escolania de Lluc, ja que aquests són rebuts a Copenhage amb tracte familiar on els hi organitzen concerts i els acullen amb afecte.. Aquest horabaixa, a la Basílica ofereixen un magnífic concert amb tres parts. Introducció i pregàries a la Santa Verge,l'Ascensió i La Llum del Nord.
13. Més d'un milenar de membres que formen part de la Federació de Persones Majors de Mallorca omplen totalment l'Acolliment del Centenari per assistir a una Missa que celebra el P. Antoni Vallespir. Com de costum hi ha una ofrena de flors a la Mare de Déu  i els Blauets hi canten una Salve. Entre els polítics que es fan presents  hi ha Joan Rotger,Vicepresident del Consell de Mallorca.

14. Segona tanda de la Federació de persones Majors de la Part Forana. Són 1200 els assistents. Es segueix el mateix ritual d'ahir. Missa a l'Acolliment del Centenari que celebra el P. Prior amb ofrena de flors i els Blauets hi canten una Salve. Entre els polítics, Maria Salom,Presidenta del Consell, Joan Rotger ,Vicepresident i Rosa Estaràs,candidata al parlament de la U.E.
La Coral Reial de Copenhaguen té aquest vespre a la Catedral de Palma  el segon i últim concert programat. A Mallorca. L'Escolania els acompanya i també hi té algunes  breus intervencions. Són tots molt aplaudits i felicitats. Després els dos grups amb els seus dirigents són convidats a sopar al restaurant Hipòdrom , gràcies a la generositat del pare del blauet Pedro Carreras.
15. A l'Acolliment del Centenari XIV Trobada de les Escoles Diocesanes de Mallorca. Són 400 nines i nins que  conviuen  des de diversos indrets  en un dia on es destaquen els valors cristians amb unes activitats lúdiques , de pregàries a la Mare de Déu, un dinar compartit i l'acabatall d'una festa infantil. Tenen la sorpresa de la visita del sr. Bisbe que anima els participants.
A les 12:30, una cinquantena d'agents comercials jubilats , assisteixen a una Missa a la Basílica.
16.- Pugen a Lluc 550 persones de l'Associació Ses Marines (Pollença, Port de Pollença, Alcúdia, Port d'Alcúdia, Sa Pobla, Muro, Can Picafort, Santa Margalida i Son Serra de Marina).El P. Manuel Soler presideix la Missa. De bell nou ofrena de flors i el cant de la Salve per l'Escolania.
17. Diada de la Vida Religiosa organitzada per la CONFER. Després d' unes paraules de benvinguda del P. Prior s'inicien els actes amb un temps de pregària a la Basílica preparat pel P. Manuel; a continuació a la sala de la Santa Figura, conferència del psicòleg Joan Serra ,”Consum responsable” (com ser justs i evangèlics  davant el consum). A les 12:45 Eucaristia Concelebrada que presideix el Bisbe de Mallorca  amb l'animació de l'assemblea del germà de La Salle, Paco Chivas. Final dels actes amb un dinar de germanor a Sa Fonda. Són  devers 125 els participants.
A la Missa del capvespre hi celebren els 25 anys de matrimoni els esposos Gabriel Batle i Maria Antònia Ocaña, de Bunyola.
18.- A l'Ofici es fa memòria de Rafel Payeras que ha mort a Santa Margalida. El nostre condol a la seva neta Mª Antònia Santandreu, professora i educadora de l'Escolania així com als seus familiars
21.- Pelegrinatge de 220 persones de l’Associació de la Tercera Edat de Son Ferriol. Participen a una Missa a les 11:00 i a l'ofertori presenten nombrosos rams de flors.
22.- A un local de l'Ajuntament d'Escorca, a la Plaça dels Pelegrins, s'ha obert una farmaciola depenent de l'apotecaria Dupuy-Gisbert d'Inca. Estarà oberta els matins dels dilluns, dimecres i divendres. És un servei necessari que la gent agraeix.
23.- Assisteixen a la  Missa i a la pregària de la Salve, 42 “Damas de la Inmaculada” familiars de militars.
Han passat una setmana a l’hostatgeria del Santuari els components de la Choralis Feriae d'Anglaterra. Han emprat, tots els matins, la basílica per assajar el seu  repertori de forma intensa.
Per altra banda l'Escolania segueix la seva tasca cultural/religiosa de difondre el patrimoni musical. Aquesta nit donen un Concert Didàctic a la Parròquia de Santa Catalina Thomàs de Palma. Esperam que, com sempre, tenguin la bona acollida que es mereixen.
24. Venen a visitar la Mare de Déu  i ,després assisteixen a la Missa del migdia,un grup  de la tercera edat de Sa Pobla; pertanyen a l'Associació “Huyalfas”.
25. A l’ ofici  de les 11:00 hi acudeix un grup de la Tercera Edat de Lloseta.
Després de la Missa, l’Associació de Pares i Mares (APIMA LLUC) tenen Assemblea General Ordinària on es presenta l'organigrama i el seu funcionament així com les activitats dutes a terme i les que s'han de fer fins a final de curs. S'aproven les gestions i l'estat de comptes. A l'Acolliment del Centenari un bon dinar compartit.
28. Un dia de molta activitat pastoral. Són dos grups  nombrosos els qui peregrinen al Santuari. A les 11:30 a l'Acolliment del Centenari 415 feligresos de Campos participen a una Missa que presideix  Mn. Francesc Munar, Rector de la Parròquia i concelebra el P. Prior. Abans l'Escolania hi acudeix per cantar-hi la Salve. Una coral campanera anima la celebració. Al moment de l'ofertori com fan  anualment, presenten variats productes de la pagesia L'organització d'aquesta  pujada corre a càrrec de l'Ajuntament de Campos.
A les 12'30 la Basílica s'omple de 300 membres de  l'associació diocesana “Vida Creixent” per assistir a una Eucaristia que presideix  Mn. Antoni Vadell, Vicari Episcopal d'Evangelització i que concelebren Mn. Pau Oliver,consiliari de “V.C.”, Mn. Guillem Perera, i els PP. Ricard Janer i Antoni Romero,missioner a República Dominicana. De bell nou l'Escolania acudeix, al final, per la pregària del Mes de Maria.
29. A la Sala Rívoli de Palma es va presentar “Escolania de Lluc, 500 anys de història” un documental de 55 minuts dirigit per Pere Muñoz , on es conta la vida del blauet  amb dates de la seva història i el testimoni d'antics i actuals blauets que mostren la seva adhesió i afecte a la institució i als valors culturals i religiosos  que difon l'Escolania..A la projecció hi acudiren, els Blauets, els seus familiars  i amics i, Joan Rotger, Vicepresident del Consell,el director d'IB3 Josep Manuel Ruiz ,coproductor del documental,així com Jaume Ferrer, antic alumne i coproductor per Forlaget Klematis, l'esmentat Pere Muñoz (IRU  gestió) i el P. Antoni Vallespir, Prior, que destacà  que els Blauets donen fesomia al Santuari;  que Lluc no seria el mateix sense la seva imprescindible presència secular. La realització del documental destaca també la pastoral del Santuari i belles imatges del seu entorn,com a centre de la Serra de Tramuntana.
30. El P. Manuel acull i celebra la Missa a 70 persones del Centre de Dia que gestionen els serveis socials de l' Ajuntament de Santa Margalida. Com a detall simpàtic, tots pugen uniformats amb un mocador vermell nuat al coll.
Nova ambaixada cultural de l'Escolania. Aquesta vegada el lloc escollit és el Monestir de La Real, on els blauets i els seus professors d'instruments musicals  fan un Concert Didàctic. Són rebuts i escoltats amb afecte familiar.
31. Jornada de portes obertes per a tots els inscrits del proper “English Camp Lluc-2014”. Es visiten les instal·lacions de l'Escolania de que podran gaudir entre activitats lúdiques i didàctiques.

No hay comentarios:

Publicar un comentario