Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

viernes, 1 de agosto de 2014

Crònica del juliol 2014

Lluc dia a dia / Ramon Ballester Vives, msscc

Començam el juliol amb una temperatura de 28 graus de màxima. L’activitat pastoral envers els  grups de visitants queda minsa. Sembla que la platja guanya més adeptes que la muntanya. Tanmateix la Mare de Déu, amb el cambril sempre obert, segueix rebent visites de devots i turistes.


2. Un grup de 12 joves italians amb un prevere  venen en esperit de pelegrinatge. Tenen una Missa a la Capella del Santíssim i, després, una reflexió espiritual a una sala.

5. Mn. Carles Seguí, vicari de la Parròquia de Santa Catalina Thomàs de Ciutat, ve amb un grup de monitors i joves  per tenir una diada de reflexió i esplai en contacte amb la natura. Acaben amb una Eucaristia.

6. A la Missa de torn de les 12:30 donen gràcies a Déu per les seves Noces d'Or, Josep i Margalida Cruelles, de Palma.

Acaba el Consell General dels MM.SS.CC i comença la tercera tanda de l'English Camp Lluc.

10. A l'hostatgeria del Santuari, reunió dels Equips Directius dels Col·legis Joaquim Rosselló de la Congregació  MM.SS.CC. amb el director del Secretariat de Col·legis, Gaspar Alemany. També hi assisteix el P. Emilio Velasco, Superior General

14. Ve a passar uns dies de recés espiritual , Pilar Bosch, religiosa  de la congregació de Germanes de la Caritat..

15. A les 8:00 , a la Basílica, el P. Ignacio dels “Legionarios de Cristo Rey” celebra una Missa amb els 50 universitaris que han pujat a peu des de Caimari.

20. A l'Ofici de les 11:00 hi participa la magnífica Coral d'Antics Blauets amb el seu director Mn. Vicenç Juan Rubí. Al final ens obsequien amb un petit concert on predominen les composicions del repertori lluquer.


21. A les celebracions de Laudes i de l'Eucaristia  recordam la festivitat dels nostres  germans, Simó Reynés i companys màrtirs del Coll.

25. Després d'unes jornades a Campos, visiten Lluc ,la superiora general de les Missioneres dels Sagrats Cors , Sor Lilian Carrasco i un grup de religioses i laics de la Congregació de diferents procedències (Rep. Dominicana, Mallorca,  Mèxic, Puerto Rico i  Rwanda).

26.- El P. Prior rep i celebra la Missa a un grup de religioses de la congregació “Hermanas de la Caridad del Sagrado Corazón”, entre elles 30 que celebren el 50 aniversari de la seva professió religiosa procedents de diverses comunitats d'Espanya. Són convidades a visitar l'audiovisual i el Museu.

A les 13'30 Matrimoni de Joan Vanrrell Ferriol amb Marisol Fernández Pérez. Venen dos preveres de Navarra per la celebració, Rvds. Javier Resano i Javier Leoz. També es fa el baptisme de la seva filleta Maria.

27. Aquests dies es buida la històrica “sala de les presentalles”. Tots els objectes són curosament traslladats a les noves dependències de l'antic arxiu que s'ha ampliat. Dirigeix la nova ubicació el P.
Ricard Janer.

29. Procedent de l'Argentina ve el P. Joan Arbona on exerceix la seva tasca  missionera. Passarà un temps amb la família i la Comunitat de Lluc.


No hay comentarios:

Publicar un comentario