Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

lunes, 3 de noviembre de 2014

Crònica de l'octubre 2014

Lluc dia a dia / Ramon Ballester Vives, msscc

3. Seguint la cita anual, el Col·legi de  “Jesús Maria” (Missioneres dels Sagrats Cors) puja a encomanar a la Mare de Déu el nou curs escolar.  Són 500 alumnes de primària i secundària acompanyats pels seus professors. Tenen una jornada de pregària, jocs i altres activitats formatives a l'Acolliment del Centenari.
Un nou grup d'alemanys que fan turisme religiós celebren l'Eucaristia a la Capella del Santíssim.
4. A les 18:00 el P. Antoni Vallespir celebra l'Eucaristia i beneeix el matrimoni de Jaume Martí Garcias, (antic blauet), de Palma amb Maria del Carme Garcia Espada, d'Inca. Animen la celebració els blauets Nadal  Roig (organista) i Francesc  Cabello (violoncel).
Passen el cap de setmana a Lluc,  un grup de professors, familiars i alumnes del Col·legi Llaüt de Palma.
5. A l'Ofici de les 11:00 es prega i es dóna gràcies per la Comunitat de Religioses Franciscanes de Lluc que celebraren ahir la festivitat del seu titular, Sant Francesc d'Assís; també pel 50 aniversari del matrimoni format per Manuel Martí i Catalina Rotger, d'Inca. També pels dirigents de la Confraria de la Mare de Déu de l'Esperança de Palma i per un grup d'amics de Llubí que cada any venen  per demanar protecció a la Mare de Déu. Ambdós tenen un dinar de germanor a l'Acolliment del Centenari.
10. El capvespre el Cor de Cambra de l’Església Sofia d'Estocolm ens obsequia amb un concert de les seves cançons tradicionals i clàssiques.

El camp de futbol esdevé un lloc d'acampada de caravanes. Aquest divendres són 25 i demà dissabte ja seran 37 les aparcades.
11. Avui i demà es celebra la XX Fira de la Serra de Tramuntana ubicada als Porxets i resta de la Plaça  del Pelegrins. Són més de cinquanta expositors  amb productes  agre -alimentaris  típics  de muntanya. A part del mercat hi ha també activitats i tallers per infants i famílies, a més de visites guiades.
El prevere mallorquí Marc Estela que du a terme la seva tasca pastoral a Castelló celebra una Missa a les 11:45 per uns 15 matrimonis,  alguns celebren l'aniversari de noces.
12. A l'Ofici que presideix el P. Prior  hi participen pelegrins de la Parròquia de la Puríssima Concepció de La Vileta i de la Confraria de la Mare de Déu de Lluc de Calvià. Concelebren  Mn. Jaume Estela, Rector de La Vileta, Mn. Vicenç San Jenaro i Mn. Pere Gerard Bestard Muntaner, Rector de Calvià.
 La Missa de les 12:30 la celebra Mn. Jaume Alemany que desenvolupa la seva tasca pastoral al Centre Penitenciari de Palma.
Aquest cap de setmana es duu a terme la 25 edició de la Pujada a Lluc en Bísties que cada any s'organitza des de Sóller. Un centenar de persones formen aquesta singular romeria .
15. Obres. Aquests dies, amb la direcció del P. Ricard Janer, s´ha fet el trasllat de tots els objectes que hi havia a l'antiga Sala de Presentalles (Ex-vots, ofrenes, etc.) a les noves sales de l'Arxiu General  que comuniquen amb l'Arxiu Documental  i que conté també  una secció/magatzem  d'objectes artístics del Museu de Lluc.
El senzill retaulet que presidia la Sala de Presentalles, s'ha instal·lat al centre del presbiteri de l'esglesieta de Sant Llorenç de Tuent i Sa Calobra, incorporant-hi la talla del titular al bell mig. Tot s'ha fet amb una acurada distribució, classificació i bon gust.
16. Amb la convocatòria de Mn. Llorenç Lladó, Coordinador de la Pastoral de Santuaris del Bisbat de Mallorca, s´ha duit a terme una jornada de reflexió i diàleg amb els encarregats del santuaris.
Després d'una pregària inicial, el P. Manuel Soler ha donat una conferència: “El Santuari,  llar d'acolliment i d'evangelització”. Després, s'ha proposat un qüestionari per a treballar que ha motivat un diàleg animat on s'ha insistit en la particularitat dels diversos santuaris.
S´ha assistit a la Basílica a la pregària i cant de la Salve dels Blauets i, després del dinar  a  Sa Fonda, visita guiada als nous espais d'acollida per a visitants i pelegrins. Abans de partir hi hagut un diàleg obert dels assistents, constatant “la riquesa de possibilitats evangelitzadores que romanen desaprofitades” i fent propostes de cara a futures trobades.
Més de 700 alumnes – entre els 12 i18 anys – dels Col·legi Madre Alberta  de les Religioses de La Puresa han tingut a Lluc un dia de pregària i esplai. A les 13:00 a l'Acolliment del Centenari han assistit a una Missa que ha celebrat el P. Prior ; al final l'Escolania s'hi ha fet present amb els cants de comunió.
18. Devers 300 “cursillistes” celebren al Santuari la “Diada del 70 aniversari de la Fundació dels  Cursets de Cristiandat” amb un horari atapeït d'actes.
Al matí tenen  una Hora  Apostòlica, meditació, i testimonis vivencials. Després un Via Crucis pel Pujol dels Misteris, benvinguda del P. Prior, visites a la Mare de Déu, actuacions musicals i un dinar compartit a l'Acolliment del Centenari
El capvespre, més testimonis vivencials, sabatina a la Basílica, actuacions musicals, projecció de fotos,  i finalment,  a la Basílica Eucaristia una  que presideix el Bisbe de Mallorca, Xavier Salinas, molt participada i festiva.
 Baptisme  del nin Lluc, de Barcelona, fill de Gaspar Pujol Nicolau  i de Catalina Pons Comellas.
19. Després de l'Ofici hi ha una concentració de 200  moters de l'associació “Moters de Mallorca” a l'Acolliment del Centenari per a rebre una benedicció sobre ells i les seves motos. Un d'ells fa una pregària d'invocació al seu patró, l'Arcàngel Sant Rafel. Després tenen un dinar de camaraderia al mateix Acolliment.
25. Baptisme de Miquel, del Port de Pollença, fill de Miquel Fuster Frontera i d'Eulàlia Romero Aguilera.
26. Avui l'Ofici de les 11:00 és molt concorregut, són diverses les procedències dels grups que omplen la Basílica: Associació Cap de Bou de Costitx, poble de Mancor, Parròquia de la Mare de Déu de Robines, de Binissalem, i les Parròquies de Verge de Lluc i de la Mare de Déu del Roser, de Ciutat. Presideix l’Eucaristia el novell prevere Ricardo Mejias, recent ordenat a La Seu pel Bisbe, i que exercirà el seu ministeri pastoral a la Parròquia de Mancor. Concelebren el P. Prior i Mn. Jaume Mas, Rector de la Parròquia de Binissalem.. Al moment de l'ofertori, rams de flors, cossiols amb plantes, vins de Binissalem i un original  ball de l'oferta arborant cistelles amb flors. Després aplec a l'Acolliment  del Centenari per un dinar de germanor.
 30.  Arriba en autocar un grup de l’associació de la Tercera Edat de Palmanyola, veneren la Mare de Déu i després visita cultural al Museu.
31. Visita al Santuari de tots els alumnes de Primària del Col·legi Ponent d'Inca amb els seus tutors.
Des del centre de meteorologia de Lluc, el P. Jesús Dean ens dóna els següents resultats: Aquest més d'octubre solament han caigut a Lluc 10'3 litres,  que sumen el total de pluja d'aquest any, 644'10 litres. Avui la temperatura màxima és de 29'2 graus  i la mínima  5'0 graus.

No hay comentarios:

Publicar un comentario