Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

martes, 2 de febrero de 2016

Crònica del Gener 2016

Lluc dia dia / Ramon Ballester Vives, msscc


1. Que facem plegats un bon any nou: de justícia social, de pau arreu del món, de misericòrdia amb els germans desvalguts

4. Després de tants de dies de sequera, cau avui la primera pluja de l'any, Són 2 litres per metre quadrat. Poquet però agraït.

Mn. Diego Leon Fioravanti, Mestre de Capella de La Seu, passa un dia Lluc amb la seva Coral; un dia lúdic i d'assaig.

8. Tornen les nines i els nins de l'Escolania després de les vacances de Nadal per reprendre els estudis acadèmics i musicals.

10. A l'Ofici de les 11:00 celebren les seves noces d'or el matrimoni de Sa Pobla, Joan Fiol i Margalida Caimari. Venen acompanyats del seus familiars, entre ells tres fills i una filla. Els tres fills Jaume, Francesc i Joan, a les dècades dels 70 i 80 foren blauets i deixaren el record d' estudiants  exemplars i bons cantadors.

11. Assisteixen a la Missa i a la Salve de l'Escolania, dues religioses de les Germanetes dels Pobres que cuiden de la residència geriàtrica de Palma.

12. Mn. Baltasar Amengual, Rector de la parròquia de S'Horta i un grupet de religioses franciscanes ―entre elles Sor Maria Rigo― participen de la Missa i assisteixen a la Salve del migdia.

13. El Vicepresident del Govern, Gabriel Barceló, amb un grup de tècnics  informàtics passen, a l'hostatgeria del Santuari, una jornada d'estudis per tal de millorar la comunicació amb la xarxa d'internet.

18.- A la Salve del migdia, són presentats els nous blauets que s'incorporen ja com a cantadors  a l'Escolania. Són els següents: Marina Serra Payeras, de Sa Pobla. Víctor Barón Fresneda, de Porreres. Stella Arbona Orero, de Binissalem. Miquel Àngel Llauger Suau, de Palma. A tots ells l'enhorabona cordial.


Un grup de Son Servera, pugen, en esperit de pelegrinatge, des de Caimari a peu. Preguen al Cambril i assisteixen a la Salve dels Blauets.

19. Nova pedagogia al Col·legi Escolania de Lluc. Es vol introduir al Col·legi una nova experiència d'ensenyament que és una transformació per “des-aprendre el paper central assignat al docent per centrar-se en l'alumnat”. El professorat es converteix en el guia i en el que fa costat a l'alumnat. Es constata com l'alumne creix en creativitat, esperit crític, en ser competent, i, gaudeix, ara sí, del sentit que té “anar a escola”. Aquest tipus d'ensenyament  ha estat introduït amb èxit  a col·legis de religioses i dels jesuïtes a Barcelona.

20. Avui, a la Salve del migdia, s'ha incorporat una nova cantadora a l'Escolania. Aina Forteza-Rey Llaneras, de Manacor. Enhorabona!

23. El P. Joan Pocoví, que passa uns dies a la Comunitat de Lluc celebra la Missa del migdia en sufragi del conegut empresari d'Inca Antoni Fluxà per encàrrec d'un grup de treballadors de l'empresa, molts d'ells ha vengut a peu des de la mateixa ciutat. La basílica és plena Al final de l'Eucaristia depositen als peus de la Mare de Déu un vistós ram de flors.

27. Agustina Moyà, cosidora que estimava el seu ofici i devota de la Mare de Déu de Lluc, va  deixar  al Santuari  com a presentalla, l'eina de treball més preuada, una màquina de cosir “Alfa”. La seva filla compleix la promesa.

28. Celebram la Jornada Escolar per a la No Violència i la Pau recordant la mort de Gandhi. Al moment de la Salve del Migdia dues nines de l'Escolania llegeixen un manifest emotiu i compromès a favor d'aquesta noble causa, a la vegada que es fan pregàries.


Un grup de l'Orfeó Pamplonès ( Navarra) visiten el Santuari; els acompanya el P. Jesús Dean. Canten un cançó en eusquera  a la Mare de Déu de Lluc.

30. L'Escolania visita el Monestir de Santa Clara de Ciutat per a col·laborar en el II Cicle de Litúrgia i Cant Coral. Després de participar en la Celebració Eucarística donen un petit concert molt agraït i aplaudit.

31. Tenen una trobada al Santuari els 9 diaques de la Diòcesi de Mallorca amb els seus familiars. Participen en la Celebració Eucarística que presideix el P. Prior. Després reunió a la Sala de la Santa Figura i dinar de germanor.

L'Associació de Pares i Mares dels Blauets, després de l'Ofici, tenen una Assemblea Ordinària a la Sala d'Actes de l'Escolania. Després una animada i compartida torrada familiar.

Passen  el cap de setmana a Lluc els antics caps de l'Escoltisme de Mallorca. Es reuneixen per dialogar i pregar.

Acabam el gener amb poca pluja. Els pagesos sofreixen la sequera com pocs; no hi ha farratge pels animals. Els ramaders han demanat ajut al Govern per donar menjar al bestiar. Potser es perquè ens hem oblidat de la religiositat popular, del “ad petendam pluviam”...

No hay comentarios:

Publicar un comentario