Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

domingo, 1 de enero de 2017

Crònica del desembre 2016

1.   Aquesta matinada  fa una bona serena: estam a 2º de temperatura. Aviat, des de la sala de música, sentirem els Blauets amb el repertori de “ses Matines”: sibil.la, àngel i pastors ens faran un tast del Nadal que ja s'entrelluca. Aquest mes tots els aires són nadalencs.

2.  Avui i demà, la Plaça i els Porxets il·luminats acullen la Fira de Nadal, amb les seves parades de productes artesans i queviures. És una fira encara no consolidada. La pretensió és que sigui més especialitzada (figures de betlems, arbusts nadalencs, etc.)


7.    Ruta lul·liana . Amb els seus professors, Albert Campos, Pep Toni Payeras i Xisca Brunet  els Blauets fan una visita guiada als llocs de Ciutat  més emblemàtics on va viure el nostre Beat Ramon Llull. Una bona diada cultural per a conèixer un poc “el Fill Major de nostra raça.”
 
10. El P. Javier López,Blauet d'Or 2016. Organitzat per l'Apima Escolania de Lluc i l'Associació d'Antics Blauets  es fa ver el Sopar de Nadal al restaurant de Binicomprat (Algaida). La gran sala del restaurant estava plena, amb prop de 500 persones. El programa va començar amb un atractiu concert de l'Escolania de Blauets i l'Orquestra de Cambra de l'Escolania amb la direcció de Ricard Terrades i Rosa Cardona amb l'acompanyament al piano de Rafel Riera. Els molts aplaudiments mostraren la satisfacció de la gent.


A continuació es va fer el lliurement del Blauet d'Or 2016, al P. Javier López Rípodas, m.SS.CC. “en reconeixement a la tasca abnegada d'implantar des de les seves conviccions evangèliques de senzillesa i servei, per espai de 10 anys (1965-1975),un nou estil educatiu a l'Escolania que ha enaltit la devoció a la Mare de Déu de Lluc i el prestigi del seu Santuari”. El P. Ricard Janer, Prior, va afirmar en el seu parlament: “em sembla que va ser l'artífex d'una canvi  de 180 graus en l'educació humana i cristiana dels infants. La seva manera d'educar va marcar un abans i un després  del P. Javier”. L'acte va resultar molt emotiu per tots, especialment pel P. López.


Després un suculent menú va donar pas al sopar nadalenc de confraternitat. Sortejos i actuacions d'antics blauets arrodoniren l'agradable vetlada.

11.   Ahir i avui, organitzat pel Consell de Mallorca es fa a Lluc la Iª Edició del Training Camp Familiar, amb la participació del famós corredor solleric Tòfol  Castanyer i el seu equip. Un variat programa  —especialment dedicat als infants— amb actuacions esportives i culturals relacionades amb la muntanya; a destacar, la volta al Puig Roig i la representació teatral d' El Salt de la Bella Dona”. 

16.    Ha mort  al seu poble en Jaume de Son Servera, conegut i apreciat per tots els veïnats de Lluc per la seva  bonhomia i fidelitat. Cada diumenge  horabaixa era puntual a la Missa vespertina, tan si era hivern  com estiu, tan si feia calor com si plovia : un cas sorprenent i entranyable  al no defallir mai  en el seu pelegrinatge . Li agradava fer d'escolà, contestar les pregàries, passar la bacina i donar la pau amb un somriure obert. Acabats els pelegrinatges d'aquest món  esperam que la Mare de Déu de Lluc li guardi un lloc al Regne del Cel, i que el seu Fill li dóni per sempre la seva Pau.

17.       A la Missa de les 12:30 ha fet la seva Primera Comunió la nina Maria Alcobenda Socias, d'Inca, filla de Juan Miguel Alcobenda i de Isabel Socias.

18.  Acabat l'Ofici de les 11:00  es fa memòria de l'aniversari de la mort del Venerable P. Joaquim Rosselló, fundador dels Missioners dels Sagrats Cors i antic prior de Lluc. El P. Ricard Janer llegeix un fragment del seu testament espiritual.

Acabada l'Eucaristia l'antiga blaueta Sandra Caldentey  que estudia a Reims (França) i està de vacances a Mallorca, ha pujat a Lluc i ens ofereix una prova del seu progrés musical tocant una Sonata per a violí i piano de Beethoven, acompanyada al piano per l'organista i antic professor seu, Rafel Riera. L'assemblea agraeix l'atenció amb moltes mamballetes. 


21.   Organitzat per la Fundació Caixa Balears  l'Escolania baixa a Ciutat per actuar amb el grup Cap Pela a l'Esglèsia de Santa Eulàlia cantant en un concert solidari a benefici de la institució “Dignitat i Feina” creada pels PP. Franciscans de la T.O.R. a favor de les persones en atur. 

23.   Aquesta setmana han caigut a Lluc 526 litres per metre quadrat : un fet  històric mai vist  des dels 72  anys que es fan registres metereològics.

24.     Nit  de Nadal. La basílica una bella volada de neules, el betlem, amb soques i ramades recorda els nostres boscs, tots els llums encesos. Tot convida a la festa, a la celebració, a l'alegria.”Perque Déu ens estima en aquest hivern dramàtic de cada dia- ens envia  a mitja nit un Sol que ve del Cel”...Cal escoltar, una vegada més, les profecies de La Sibil.la (cantada per Cecília Michel,de Campanet), sentir el goig de l'anunci de l'àngel (cantat per Cecília Ilbert, de Llubí), experimentar la tendresa de La Calenda i reafirmar el compromís evangèlic (que ens recorda  Marina Canals del Port d'Alcúdia).


L' esglèsia,plena com sempre, amb gent de bona voluntat, tot esperant que el Nin Jesús “neixi i creixi dins el nostre cor”.

25.   Baptisme de la nina Margarita, de Madrid, filla de Carlos Diez de Tejada Martín i de Margarita Africa Llompart Borrero . Oficia la cerimònia el  P. Manuel Soler.

26. Visita inesperada i important  al Santuari: Mons. Sebastià Taltavull, Bisbe i Administrador Apostòlic de Mallorca acompanya a Mons. Juan José Omella, Arquebisbe  de Barcelona i a Mons. Lluís F. Ladària, Bisbe Secretari de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, així com als quatre vicaris episcopals de la Diòcesi de Barcelona,a una visita a Lluc. Són rebuts pel P. Prior i tenen una Concelebració Eucarística  a la basílica.


31.  Acabam l'any arrecerats al cambril, als peus de la Mare de Déu de Lluc, celebrant l' Eucaristia, donant gràcies pels favors rebuts i demanant perdó per les nostres incoherències evangèliques.

No hay comentarios:

Publicar un comentario