Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

miércoles, 1 de marzo de 2017

Crònica del febrer 2017

Lluc dia a dia / Ramon Ballester Vives, msscc


1. Després d'uns dies grisos d'aigua i fred, començam el febrer amb un dia de cel blau i un solellet amable que alegra el matí.

Seguint amb les seves activitats culturals al capvespre, l'Escolania baixa a Ciutat, a l'esglèsia dels Sagrats Cors per tenir un assaig amb la Coral Agora Portals i l'Orfeó Universitari per tal de peparar un concert conjunt que oferiran el pròxim divendres 10.

2. Festa de la Candelera. Seguint la costum, al creuer del corredor davant el portal major es reuneix el P. Prior i Escolania per a reviure el misteri litúrgic de la presentació del Nin Jesús al Temple. Amb els llums encesos i el cant Lumen ad revelationem gentium, processó fins a la basílica. L'Eucaristia és concelebrada amb Mn. Baltasar Amengual, Rector de Cas Concos i el P. Manuel Soler.

8. Aquest matí les muntanyes que enrevolten Lluc i tots els entorns del Santuari romanen blancs. La nevada no és molt densa però per precaució les carreteres a queden tancades a partir de les 08:30. Devers les 10:00 la pluja que cau fon la nevada i es restableix la normalitat viària. Tan sols queden clapes de neu al cim del Galileu i el Guix.

9. El P. Manuel Soler ha assistit a Tarazona a unes jornades de formació organitzades per la Comissió Episcopal de Pastoral, Departament de Santuaris, sobre el tema La bellesa de la fe i l'alegria de l'evangeli en la pietat popular. Espai obert per a l'evangelització.


Dirigides a rectors de Santuaris i Delegats de Pietat Popular, les conferències de diversos bisbes i experts en espiritualitat, l'intercanvi d'experiències i els treballs de grup han fet una convivència molt enriquidora.

10. Visita de Francisca Coll, Directora General de Patrimoni del Consell de Mallorca, acompanyada de quatre tècnics, per tal de veure in situ l'estat en que es troba el quart monument del Camí dels Misteris que ha sofert una certa inclinació. Es farà un estudi i es donarà compte al P. Prior ddel remei a posar-hi.


Celebra l'Eucaristia amb un grup de 9 alemanys el P. Devis Jon Wadim prevere d'una parròquia de Colònia; ell és natural d'Indonèsia.

Aquest horabaixa l'Escolania de Lluc interpreta un concert a l'Esglèsia dels Sagrats Cors de Ciutat juntament amb la Coral Àgora Portals International School, l'Orfeó Universitari, una orquestra formada per 25 professors de les dues escoles, els solistes Romana Hadova, soprano, Joan Miquel Muñoz, baríton. Un total de 80 nins i 50 adults interpreten Mass of the children del compositor John Rutter. El director de la peça és Joan Company, Ricard Terrades el Director de l'Escolania i Fréderique Sizaret Directora de la Coral Àgora. Concepció Oliver és la Directora de l'Orfeó Universitari. Tot un esdeveniment musical molt celebrat i aplaudit.


11. A la Missa de les 12:45 celebren les Noces d'or el matrimoni Miquel Jordà Ramis i Francisca Torens, de Palma. Renoven el seu compromís de fidelitat al seu amor. Presidei l'Eucaristia el P. Manuel Soler.

19. Visita de Mn. Eugeni Rodríguez, Rector de la Parròquia de Llucmajor, ve amb un grup de joves llucmajorers.

20. A les 10:00 retransmissió d'una Missa des del Santuari de Lluc per Radio Maria, f.m., una emissora que bàsicament difon la religiositat mariana.

Celebra el P. Joan Arbona m.ss.cc., que destaca en l'homilia que molts de mals amb la gràcia de Déu i de la seva Mare es poden superar i viure amb més esperança. Aquest programa es difon per tot Espanya en llengua castellana

21. Com cada any, avui passa un fenòmen curiós a Lluc degut a l'orografia del Puig Galileu. El sol s'amaga devers les 16:45 i torna a sortir 2 minuts més tard; finalment es pon devers les 16:55. Cal veure aquesta gràcia de la natura!

23. Dijous Llarder. A partir del migdia apareixen les disfresses de l'Escolania. Dinar de torrada i bulla a l'Acolliment del Centenari i, al capvespre, jocs de fantasia que sembla que interpreten seqüències de pel.licules d'aventures...


24. Aquest cap de setmana trobada dels joves professors dels Centres Educatius Joaquim Rosselló (Escolania de Lluc. Col.legi Sant Pere Pasqual de València, Col.legi Sagrats Cors de Sóller, Escola Mare de Déu del Coll de Barcelona i Col.legi Obispo Perelló de Madrid) per tal de fer conèixer l'ideari propi i la pedagogia que requereix. Dirigeixen les reunions el P. Emilio Velasco, Superior Gral. MM.SS.CC. i D. Bernat Alemany, Director del Secretariat de Col.legis.

26. En aquest diumenge de sol primaveral la Plaça dels Pelegrins -plena d'esportistes i acompanyants- acull la VI Diada NATURA ESPORT-V LLUC TRAIL amb un variat programa d'accions: Tir amb fona, Senderisme, Activitats infantils i Nordic Walking.

Una diada que té el suport del Santuari de Lluc i l'Ajuntament d'Escorca i que es va consolidant amb una nombrosa i animada participació.

28. Acabam la crònica amb una bona notícia : l'Orquestra de Cambra de l'Escolania de Lluc ha estat convidada pel Parlament Europeu a actuar aquests dies a Brusel.les ; un concert a la mateixa seu del Parlament i un altre a l'Institut Cervantes de la capital. Enhorabona i sort!

No hay comentarios:

Publicar un comentario