Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

miércoles, 1 de agosto de 2018

Crònica del juliol 2018

Lluc dia a dia / Ramon Ballester Vives


1.  Entram al juliol amb una onada de calor i basca: 30 graus de màxima i 18 de mínima.

2. Un centenar de professors novells dels col.legis de La  Puresa, procedents de tot Espanya visiten Lluc i tenen un moments de pregària al Cambril de la Mare de Déu. Després recorren diversos indrets del Santuari i entorns.


7. Han passat el cap de setmana a Lluc un grup de 27 directius dels Centres Educatius Joaquim Rosselló convocats pel director del Secretarietat de Col.legis dels Missioners dels Sagrats Cors, Bernat Alemany, del que formen part l'Escolania de Lluc, Sant Pere Pasqual de València, Sagrats Cors de Sóller, Mare de Déu del Coll de Barcelona i Obispo Perelló de Madrid. Han viscut uns dies de fraternal convivència, intercanvi d'experiències i dinàmiques per a reafirmar els trets identitaris.

Per altra banda, també al Santuari, ha tingut lloc el VIè. Consell General Presencial dels MM.SS.CC. des del 18 de juny fins avui mateix. El Consell està format pels PP. Emilio Velasco, Superior, Daniel E. Echeverria, Vicari, Antonio Fernández, Ecònom i els Consellers Miquel Mascaró, André Mujyambere, Julio César Taveras i Dominique Savio que és també Secretari. Dies de treball intens, de pregària, revisió de projectes capitulars, deficiències, vocacions, esperances...

9. Pujada  a Lluc dels Bisbes de la Província Ecclesiàstica Valentina. Els Bisbes de la provìncia eclesiàstica Valentina es reuniren en sessió habitual, per primera vegada de la història, a Mallorca. S'ha comptat amb la presència del cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares; Casimiro López (Segorbe-Castelló), el bisbe d'Oriola-Alacant, Jesús Murgui; el bisbe de Mallorca  Sebastià Taltavull; Vicente Juan (Eivissa) i Francisco Conesa  (Menorca), a més dels bsbes auxiliars de València, Javier Salinas, Arturo Ros i Esteban Escudero. Les sessions de la reunió es tingueren a la Casa d'Espiritualitat Madre Alberta de Valldemossa de les religioses de La Puresa.

Convidats pel Bisbe Sebastià Taltavull l´horabaixa pujaren al Santuari. Concelebraren a la basílica; encara que hi havia el Cardenal Antonio Cañizares, presidí el Bisbe de Mallorca qui també els convidà a sopar al restaurant Sa Fonda. L'estada durà 4 hores, des de les 19:00 fins a les 23:00. Alguns no havien estat mai a Mallorca. El P. Prior els donà la benvinguda i els va acompanyar en tot moment i el bisbe Sebastià  volgué que es quedàs amb ells al sopar.


11. Notícies de l'Escolania. El proper dia 15 de juliol comença una nova iniciativa musical i pedagògica molt interessant. Baix de la direcció artística dels pianistes Andreu Riera i Noemí Dalmau i la violoncelista Amparo Cruz, durant 8 intensos dies 40 alumnes d'arreu del món rebran classes instrumentals i de Música de Cambra de reconeguts professors internacionals com a part del Curs de Música i, a la vegada, realitzaran concerts a la Basílica.

Començarà un Festival amb la professora Ilona Timchenco el dia 15 amb obres de Liszt i Ravel. Seguiran concerts d'alumnes i professors dels dies 16 al 22 a la Basílica i el dia 20 a l'església del Port de Pollença. Com a nota destacada, en un d'aquest concerts, podrem gaudir de l'estrena d'un nou grup de cambra anomenat Lluc Cello Ensemble. També es contarà amb la visita pedagògica del reconegut compositor japonès Shigeiro Yamamoto.


Els professors del Curs seran :Violí, Josep Colomé; Violoncel, Amparo Lacruz, Bongshin Ko, Josep Bassal i Iagoba Fanlo; Piano, Andreu Riera, Noemí Dalmau i Ilona Timchenko.

20. La direcció dels grup organitzador de la" Marxa des Güell a Lluc a peu" ha renunciat a dur a terme la popular caminada de Palma al Santuari que es feia el primer cap de setmana del mes d'agost. Les raons són variades: manca de previsió i d'ajudes suficients de les institucions, etc. El Consell de Mallorca ha seguit amb la seva col.laboració i desig de que es faci. Alguns grups, a nivell particular, volen fer la Marxa, encara que s'adverteix del perill que suposa caminar de nit sense els medis de suport, tràfic i assistència sanitària.

Un grup de juniores franciscanes han visitat el Santuari acompanyades de Rafel Mas Només han venerat la Mare de Déu per manca de temps. Han vingut amb motiu del Capítol General de les Religioses Franciscanes Filles de la Misericòrdia que està reunit a Pina aquests dies.

15. Estant els Blauets de vacances familiars, avui a l'Ofici ve  la coral dels Antics Blauets amb el seu director i organista Mn. Vicenç Juan Rubí per solemnitzar la Celebració. La intenció de la Missa és per a Arnau Amer, antic blauet de Selva, molt recordat pel seus familiars i amics. Celebra el P. Manuel Soler.

24. Passen uns dies a Mallorca 167 joves que pertanyen a les Comunitats Neocatecumenals de la parròquia de la Immaculada de Murcia. Els acompanya D. Manuel Ros, rector de Santa Eulàlia de Murcia. Han celebrat l'Eucaristia a la parròquia de Sant Josep Obrer de Palma presidida per Mn. Pere Oliver i han intercanviat experiències amb joves neocatecumenals de diferents parròquies de Palma.

Un dels objectius del viatge era visitar Lluc. Han anat el jardí botànic, han pres un bany a la piscina, han   dinat baix les alzines i, a l'horabaixa, el P. Manuel els ha acompanyat pels espais més significatius del Santuari explicant-los els trets històrics més importants. Han acabat la jornada amb un acte marià a la Basílica.

29. Comença la 6ª i darrera setmana del English Camp Lluc. Són 31 els acampats de 13 a 16 anys a més dels monitors. Ha estat tot un èxit d'organització, animació i participació en les activitats programades. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario