Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

domingo, 2 de septiembre de 2018

Crònica de l'agost 2018

Lluc dia a dia / Ramon Ballester Vives

1. Començam l'agost amb  una onada de calor africana, amb l'alarma dramàtica  dels meteoròlegs. A Lluc la temperatura no es tan extrema: 32'5 graus de màxima i 17 de mínima.

4. Sense l'organització de la Marxa des Güell a Lluc a peu un grup de marxaires provists de llanternes, guardapits reflectants, begudes i queviures no han volgut perdre la ja tradicional  pujada al Santuari el primer dissabte d'agost. Són una vintena  entre familiars i amics que animats per un sentiment ancestral inicien la caminada dels 45 kilòmetres. Esperen l'ajuda de la Moreneta de Lluc que calma el cansament i els espera somrient al seu Cambril

5. A la Casa d'espiritualitat el P. Gaspar Alemany dirigeix uns Exercicis Espirituals a un grup de religioses-religiosos. Els temes de reflexió són sobre l'Evangeli de Sant Mateu que deriven cap a la pregària i el compromís.

8. Tornen les nines i nins de l'Escolania de les vacances familiars per a viure un nou programa d'activitats , l'anomenat Estiu Blau-2018. A més de cantar diàriament a la Basílica i preparar el repertori i compromisos contrets es viuran nous experiments esportius (judo, jocs, voleibol, natació) amb la direcció de dos especialistes. Tindran un intercanvi amb  els components de la Coral Dagilelis de Lituània, donaran un Concert Especial al Palau de Congressos de Palma a benefici del Projecte Home i realitzaran un Curs Intensiu de Música Instrumental.

10. Ha passat una setmana amb la Comunitat de Lluc en pla de formació i convivència Miguel Angel Hierro Polanco m.ss.cc. de República Dominicana. Ha acabat els estudis teològics  i s'està preparant per la professió de vots perpetus i l'ordenació del diaconat.

12. Commemoració de la Coronació Pontifícia de la Mare de Déu de Lluc. El P. Prior presideix l'Ofici en el que es recorda el 134 aniversari d'aquell 10 d'agost de l'any 1884 en que milers de pelegrins de tot Mallorca pujaren pel vell camí de ferradura per assistir a la Coronació Pontifícia de la Mare de Déu de Lluc que feu el Bisbe de Mallorca Mons. Mateu Jaume delegat del Papa Lleó XIII com a Reina Mare del Poble Mallorquí.
Fotografia del 75 aniversari de la coronació
El capvespre a l'esglesieta de Sant Llorenç que està situada al coll que comunica Tuent i Sa Calobra es celebra la festa del titular patró d'aquella contrada. Enguany va presidir la Concelebració Eucarística el canonge de La Seu Mn. Joan Darder. Concelebraren els PP. Ricard Janer i Antoni Fernández. El P. Manuel Soler, encarregat del culte durant l'estiu va fer de monitor. Després els assistents foren obsequiats amb un refresc-sopar que convidà l'Ajuntament d'Escorca.


15. Festa de la Mare de Déu d'agost. Un bon grup del moviment de Neocatecumenals de Palma, Inca i Manacor es reuneixen a l’església de Crist Rei d'Inca per a celebrar la Vigília de l'Assumpció de la Mare de Déu. Durant la nit 35 d'ells pujaren a Lluc a peu  i de matinada resaren Laudes a la Basílica després d'una pregària personal al Cambril. A l'Ofici de les 11:00 el P. Manuel Soler amb l'ajuda inestimable de l'Escolania presidí l'Eucaristia de la popular i entranyable Festa de la Mare de Déu Assumpta.

16. Els Blauets han anat uns dies a casa i han cedit les instal·lacions a l'Escola de Música Ireneu Segarra perquè hi puguin passar uns dies d'assaig i convivència.


18. El capvespre s'han celebrat a la Basílica les noces dels feligresos de la Comunitat Luterana de Mallorca André Schneider i Eva Avt. Ha oficiat com a pastora la Rvda. Britta Lelke. i han assistit una trentena de convidats.

Han animat la cerimònia una organista i un duo femení acompanyat de guitarra que entre altres cançons han interpretat l'Al.leluia de Leonard Cohen i Imagine de John Lennon. La litúrgia ha consistit essencialment en les pregàries i benediccions de la pastora i unes intervencions dels amics presents.

21. Acaba la seva estada a Lluc el grup de l'Escola de Música Ireneu Segarra amb un concert de comiat al pati interior, ja de fosca Està dedicat als seus amics i familiars. Una bona mostra dels fruits adquirits en aquests dies d'assaig i esplai.


... I arriben al Santuari els components de la coneguda i apreciada Coral Dagilelis de Lituània que compartiran uns dies amb els Blauets i famílies. Està previst un concert de  les dues escolanies al Palau de Congressos de Palma entre altres activitats.


23. L'edició digital del diari ARA-Balears amb el títol La Pujada a Lluc és un sentiment " dona compte de la presentació del cartell de Joan Mariando que reflecteix la motivació dels mils de participants en la 39 Pujada a Lluc a peu des de la Part Forana. Entre altres curiositats diu que s'esperen  entre 8.000 i 10.000 participants. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario