Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

domingo, 2 de diciembre de 2018

Crònica del novembre 2018

Lluc dia a dia / Ramon Ballester Vives

1.Acabam l'octubre amb pluja i la pluja segueix persistent al començament de novembre. Diumenge de Tots Sants. Intentam viure aquesta festivitat lluny de les imposicions comercials del Halloween. Recordam i pregam per aquells sants casolans que ens deixaren petjades evangèliques i, en lloc de fer-nos por, oferien un rosari de panellets o un plat de bunyols ensucrats.

3. La família d'Antoni Ripoll Oliver, de Sta Mª del Camí visita la Mare de Déu en acció de gràcies pels 93 anys del festejat. Han participat a la missa de les 12:45. Celebra la missa el P. Toni Fernández.

4. Peregrinació anual de l'associació Gent Gran del Camp Redó. Celebra el P. Antoni Fernández i concelebra el prevere alemany Vicencius N.G. Visca - Herz Iesu, Bernau.

8. Venen 54 persones entre universitaris i professors de la "School of Events, Tourism  Hospitality Management" de Leeds Beckett University per a conèixer el Santuari en la seva vessant turística. Assisteixen a la Salve i visiten la Mare de Déu.

11. A l'Ofici de les 11:00 que presideix el P. Hippolyte Voka celebra la seva Primera Comunió la blaueta Marina Canals Vera. Es destaca la comunió amb l'Esglèsia Diocesana i la col.lecta va destinada a les seves necessitats.

El club de motos antigues "Es Siurell"(Marratxí) ha pujat un any més a Lluc per visitar la Mare de Déu i oferir-li  un ram de flors. Ales 12:30  el P. Manuel Soler els ha acompanyat al cambril on els ha dirigit unes paraules relatives  a la Mare de Déu i les responsabilitats dels motoristes, després, a la Placeta del Lledoner ha beneït les motos. Totes elles eren d'una franja de 40 a 60 anys d'antigüetat.

17. Homenatge a l'arquitecte Josep Ferragut Pou. Aquest dissabte  l'Escolania de Blauets va donar un concert a l'esglèsia  de La Porciùncula amb motiu de declarar Josep Ferragut, arquitecte, "Fill Predilecte de Mallorca" per part del Consell de Mallorca commemorant els cinquanta anys de la seva mort. En el discurs del President del Consell, Miquel Ensenyat, destacà els seus mèrits com l'arquitecte més significatiu de la segon meitat del s. XX. Entre els assistents hi havia el seu nebot, Pep Ferragut, també arquitecte, el Vicari Judicial del Bisbat Mn. Nadal Bernat, el Provincial de la T.O.R. Fr. Jaume Puigserver i el P. Ricard Janer, Prior de Lluc.


El Santuari de Lluc té molt a agrair a Josep Ferragut, tota vegada que des de l'any 1950, en temps del prior P. Josep Verd va treballar molt "gratis et amore" a favor del santuari i que continuà amb la mateixa esplendidesa fins a la seva mort ocorreguda l'any 1968. Entre les seves obres cal destacar la gran ampliació de l'hostatgeria amb tres pisos nous sobre la planta noble, el dormitori dels blauets de 90 m. de llargària, la nova capella del seminari major dels Missioners dels Sagrats Cors, que per l'època fou una autèntica novetat, a voltes discutida i altres lloada per part del clergat, la remodelació total del Cambril de la Mare de Déu, en temps del prior P. Miquel Ollers l'any 1962 i la capella del Santíssim l'any 1970 , en temps del prior P. Romà Fortuny.


18. Amb tantes advocacions i diades sobre temes que afecten la humanitat el Papa Francesc ha instaurat la Jornada dels Pobres  per a prendre consciència dels nostres germans de prop o d’enfora que sofreixen fam, injustícies, guerres i migracions, marginació social, vellesa desatesa o malalties incurables... Hi tantes castes de pobresa! Cal recordar que Jesús va néixer i viure com a pobre i que s'identifica amb ells: "Tot allò que fèieu a cadascun d'aquests germans meus m'ho fèieu a mi". De com els hem estimat i servit serem judicats el darrer dia.

21. Visita la Mare de Déu un grup de 40 persones de la Tercera Edat de Son Servera. Assisteixen a la Missa del migdia i a la Salve dels Blauets.

23. L'Escolania celebra Santa Cecília, patrona dels músics. Professors i alumnes conjuntament dediquen la jornada a una sèrie d'activitats per valorar la riquesa del món musical. Enquesta sobre "que fa sentir la música", visualització de diversos vídeos de músics, diferents estils a la història de la música, interpretació de melodies, i concerts de mestres, professors i alumnes. A la Salve del migdia uns 180 alumnes de Primària del Col.legi Ntra. Sra. del Carme de Palma hi assisteixen i mostren el seu gust pel petit concert dels Blauets rompent l'habitual  protocol amb entusiastes mamballetes.


25. Diumenge de Jesucrist Rei. Presideix la Celebració el P. Ricard Janer que també fa memòria de Santa Cecília. Hi participa una coral de gent major d'Arenys de Mar, el Cor del'Aixa que, a més de cantar a l'ofertori i comunió, al final, juntament amb l'Escolania, fan un breu concert molt  aplaudit per l'assemblea.

Després de l'Ofici es va tenir  l'Assemblea dels Pares i Mares dels Blauets per elegir la nova Junta Directiva de AMIPA. Fou nombrat president Rafel Roig Sansó i els altres membres elegits són: Mercè Aguiló Estarelles, Catalina Figuerola Bucklitsch, Maria Teresa Fiol Frontera, Pere Josep Garcias Hernández, Francesc Marí Perelló, Cristina Martorell Mayans, Francisca Riera Matas, Aina Suau Calderay, Martí Torres Massanet i Maria Vera Cifre. Com a representant dels pares en el Consell Escolar ha sortit Xavier Radó.


28. Avui s'incorporen a l'Escolania de Lluc en la seva activitat coral d'alumnes: Shannon Nolan Rioja, de Calvià i Guillem Santana Alajarin, de Petra després d'haver començat a estudiar al Col.legi de Lluc aquest mateix setembre. Tots dos cursen Primer Curs d'Educació Secundària Obligatòria.

29. Reunió al Palau Episcopal dels membres de la Fundació Santuari de Lluc que presideix el Bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull. S'aproven l'acta d'aquest curs i els pressuposts del pròxim any.

30. Uns 90 alumnes de 3r., 4t, 5è, i 6è de Primària de l'Escola "Tresorer Cladera" de Sa Pobla que han vingut a Lluc, han fet una activitat conjunta amb l'Escolania , després han assistit al Cant de la Salve.

No hay comentarios:

Publicar un comentario