Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

lunes, 30 de mayo de 2011

Celebració de les Penyes del Reial Mallorca a Lluc

Més agraïts que mai a la Mare de Déu de Lluc

Més de 300 seguidors del Reial Mallorca compliren ahir amb la tradició i pujaren al monestir escorquer per celebrar la permanència i donar gràcies a la Verge
El monestir de Lluc tornà a ser ahir centre de peregrinació del mallorquinisme i més de 300 seguidors del Reial Mallorca compliren amb la tradició de pujar-hi per celebrar la permanència de l'equip a Primera Divisió i per donar gràcies a la Mare de Déu pel miracle que obrà en la darrera jornada de Lliga i que permeté que el conjunt de Laudrup eludís el descens, tot i haver perdut a Son Moix davant l'Atlètic de Madrid. La jornada religiosofestiva i de germanor, organitzada per la Federació de penyes mallorquinistes, cobrà enguany més significat que mai, ja que l'influx de la Mare de Déu de Lluc el 21 de maig passat tingué més força que l'Exèrcit de les bruixes gallegues i impedí que el Deportivo de la Corunya marcàs cap gol davant el València i condemnàs el Mallorca a l'infern de Segona Divisió. Enguany hi havia més motius que mai per estar agraïts a la divinitat.

Així les coses, la jornada es va iniciar amb una misa solemne a la capella de Lluc, oficiada pel prior Jaume Reynés i el capellà oficial del Mallorca, Jaume Alemany, en la qual no faltaren els tradicionals càntics dels Blauets. El moment més emotiu de la cerimònia fou el de l'ofrena floral a la Mare de Déu, que dugueren a terme el secretari del Consell d'Administració del Mallorca, Miquel Coca, ahir màxim representant del club, i el president de la Federació de penyes, Rafel Martorell, acompanyats de tres infants -Malena, Toni i Maria.

Un cop finalitzats tots els actes de caire religiós, tocà celebrar la permanència amb una paella gegant. Amb tothom assegut a taula i abans de començar a omplir la panxa, fou l'hora dels parlaments. El primer que es dirigí als assistents fou Rafel Martorell, qui agraí la seva presència a Lluc i afirmà que "crec que venir a veure a la menuda (nom que li donen a la Verge de Lluc) és una de les festes més hermoses que s'organitzen entre el mallorquinisme. Engu

any és més especial perquè l'hem necessitada de bon de veres". Martorell també tingué paraules d'agraïment per als socis i penyistes més fidels, als quals assegurà que "hem assumit el rol de recuperar la massa social perduda aquests darrers anys. Prometem que continuarem treballant per aconseguir-ho".
Llavors, agafà la paraula Miquel Coca i, en nom de tots els membres del Consell d'Administració, indicà que, "quan ens férem càrrec del club, l'experiència em féu veure que no s'ha deteriorat l'afició, que ha estat el més positiu de la temporada. Per part nostra, mantindrem la categoria i continuarem lluitant per fer viable el club".

Pere Batlle | dBalears.cat 30/05/2011

Las peñas del Mallorca celebran la permanencia en Lluc

«Aquí tenemos el espíritu defensor del Real Mallorca». El prior de Lluc, Jaume Reynés, junto al capellán del Real Mallorca, Jaume Alemany, recibieron en el monasterio de referencia en la Isla a los trescientos mallorquinistas que acudieron a la ‘Trobada' organizada por la Federació de Penyes para celebrar la permanencia en Primera. Sin duda se trata de una divina permanencia por las circunstancias que rodearon a la última jornada de Liga. El acto litúrgico tuvo continuos guiños hacia el fútbol y hacia el Mallorca y es que ayer por la mañana los colores rojos y negros inundaron por completo los dominios de la Verge que cuida de todos los mallorquines.

Entidad representativa

A las once de la mañana, en una abarrotada iglesia, se inició la misa en la que los asistentes, enfundados con camisetas y banderas del Mallorca, escucharon los cánticos de los ‘Blavets' y también siguieron con atención las palabras del prior y también las de su capellán, Jaume Alemany, que recordó que «el Mallorca es la entidad más representativa de la Isla. Somos una gente que sentimos unos colores y que en muchas ocasiones sufrimos demasiado y este año más que nunca. Pero esto hace pueblo. Este amor a unos colores lo transformamos también en una fe enraizada y en la devoción por la Mare de Déu de Lluc», dijo Reynés ante los aficionados del Mallorca.

Miquel Coca representó al consejo de administración del club; Jordi Morey acudió en nombre de la Fundació Reial Mallorca y Rafel Martorell fue el cabeza visible de los peñistas en la primera fila de la iglesia. Durante el acto, el propio Rafel y Miquel Coca realizaron la ofrenda floral en agradecimiento por hacer posible que el equipo balear siga en Primera. Tras la ceremonia, los aficionados fueron llegando a la esplanada donde los miembros de Paellas XXL empezaban a cocinar arroz para 400 personas. 30 kilos de pollo; 20 de conejo; 20 de costellas de cerdo; 15 de sepia, 12 de gambas y 80 kilos de arroz fueron los ingredientes que se utilizaron para elaborar un plato sencillamente exquisito. Peñas de todas las zonas de Palma y de la Part Forana se dieron cita en Lluc. Lloseta, Algaida, Petra; clásicas como la Arrabal y la Graderío; Son Flo, Calvià, Casa Blanca, Binissalem, Independent, MVP, Felanitx y así un largo etcétera. Clásicos del Mallorca como Julià Mir, Joan Forteza, Toni Planas ‘Tacha', que acudió con toda su familia, Miguel Garro, capitaneando su peña y así hasta algo más de trescientas personas, disfrutaron de una jornada de mallorquinismo puro para dar las gracias a la Mare de Déu de Lluc por la enorme ayuda que ofreció al equipo en la última jornada de Liga cuando, aún perdiendo ante el Atlético, logró salvar la categoría. «Necesitamos vuestro apoyo» dijo Miquel Coca a los presentes. «Habéis sido lo más positivo de esta temporada», concluyó el representante del consejo de administración del club. La Mare de Déu de Lluc fue también esta temporada la jugadora número 12 del Mallorca. Ella nunca falla.

M. Alzamora | Lluc | Ultima Hora 29/05/2011

Fotos de M. Alzamora

1 comentario:

  1. No sé si aguantarien una crítica teològica aquests articles. Però potser convé clucar un ull en favor de la terra i un del seus simbolismes.

    ResponderEliminar