Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

viernes, 3 de junio de 2011

Paraules del Bisbe de Mallorca a la seva Visita Pastoral (7.4.2011)

“Vinc també per donar gràcies, les gràcies en nom de l 'Església de Mallorca a tots els que formau aquesta comunitat en la vessant parroquial de Sant Pere d'Escorca i en la vessant de tot el que és aquest viu i important santuari de la Mare de Déu de Lluc. De veres que li deman al Senyor que doni tot el millor als que formau aquesta comunitat i aixà per moltes raons.

Mirau, tots els llocs que he visitat són importants perquè en tots hi ha Jesús i el seu poble, però indubtablement aquest lloc té connotacions especials. Si miram la part parroquial d'aquesta visita, estam no res menys que visitant una de les parròquies primeres de la nostra història com a Poble de Déu a Mallorca. Si no m'equivoc, és Sant Pere d'Escorca una de les trenta-cinc comunitats que el Papa Innocenci IV el 1248 va confirmar com a realitat ec1esial en l'inici de la restauració de l'Església a Mallorca. Per tant, estam en una terra, en un lloc, junt a una font baptismal certament de les singulars de la nostra Església de Mallorca. Per una altra banda, Déu va beneir l'àmbit físic de Sant Pere d'Escorca al llarg de la història en el naixement i creixement i significació singular d'aquest santuari al voltant de la Mare de Déu de Lluc.

L'Església de Mallorca està molt agraïda amb els seus bisbes que des de fa temps cuidaren aquest lloc com tots els que l'han fet possible. Però des dels últims bisbes de finals del segle XIX, principis del XX, els bisbes han estat especialment vinculats a aquesta casa. Atorgant-la, i estimant moltíssim com jo vull expressar públicament, a la Congregació de Missioners dels Sagrats Cors, pel gran amor i la gran dedicació que durant anys i anys han sembrat en aquest lloc cuidant fins a l'extrem per a tot Mallorca la devoció de la Mare de Déu de Lluc. Que Déu premiï i doni el millor a tots els Pares de Lluc per tot el que han fet i vull que seguiu fent per molts d'anys aquí, en aquesta basílica, en aquest santuari, cor de tota l'il1a, cor de l'Església de Mallorca.

També per aquells que a nivell educatiu teniu i feu possible cantant i cuidant d'ells el que significa l'Escolania de Lluc. Que us sentíssiu els pares i padrins ben feliços, ben contents de tenir en un centre educatiu exemplar, molt singular, molt preciós, junt amb la nostra Mare de Lluc, els vostres fills i néts en aquesta Escolania. Desitj el millor per als actuals escolans..., per tantes coses que feu, per tot el vostre creixement no sols en aqueixa veu magnifica que Déu vos ha donat per cantar a sa Mare, sinó també creixent com a homes i dones, creixent com a cristians, creixent en l'amor a la Mare de Déu i en aqueixa qualitat humana que aquí podeu adquirir per a tota la vostra vida.

Estimats germans, aquí en aquesta parròquia quasi vuit vegades centenària, en aquest santuari únic en el cor del cristianisme a Mallorca, vora la Mare de Déu de Lluc, vos don gràcies per tot el que sou i el que feu. Seguiu endavant, sense por, l'Església de Mallorca està al vostre costat perquè aquí hi ha la Mare, la llar, de tota l'Església de Mallorca, estimau tot el que sou i feu, no perdeu gens d'identitat, al contrari, manteniu la identitat enriquida amb tot el que significa també Lluc a nivell cultural, ecològic, d'identitat i tantes coses, però de veres, de cor, seguiu per molts de segles essent el cor de Mallorca i un lloc on es troba el Senyor vora la Mare en la Paraula i en l'Eucaristia. Preguem per tots els que us precediren i a vosaltres, gràcies, moltes gràcies i endavant. Així sia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario