Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

lunes, 30 de abril de 2012

Crònica del Santuari: Març 2012

Lluc dia a dia / Manuel Soler Palà, msscc

 1. A les 11:30, Eucaristia d’un nombrós grup de gent gran de Portals Nous i parròquies de l’entorn. Presideix el prevere Josep Antoni Guardiola. Al llarg del dia puja molta gent, possiblement perquè és la festa de les Illes Balears. També es nota més flux d’estrangers. Els visitants comenten les obres que han començat des de fa uns dies a l’aparcament.

Són a Lluc, des d’ahir vespre, quatre seminaristes diocesans i un filipenc que a curt termini s’ordenaran de diaques. Els acompanya Mossèn Toni Amorós. Els preveres Toni Vera, de Càritas Diocesana i Josep Adrover, Canceller, també es fan presents per fer-los una xerrada.  

3. Algunes de les franciscanes que pertanyen al Consell General visiten Lluc aprofitant que tenen un Consell a Palma. 

9. Reunió de la comunitat amb l’equip d’IRU, Gestió i Producció, S.L. Les sigles responen a l’activitat de l’empresa Barcelona Media en la seva projecció a Mallorca. El Senyor Pere Muñoz, al qual acompanya Rafael Duran, explica a la comunitat el moment actual de les obres i dels plans de que és objecte el Santuari de Lluc. La comunitat escolta amb atenció i també fa les preguntes que li semblen pertinents.

El P. Manuel assisteix a la reunió d’Arxiprestat a la vegada que presenta el tema de formació referent als 50 anys del Concili Vaticà II. A la reunió es parla també de la propera Setmana Santa.

10. Un bon grup de persones que pertanyen a la Unió Seglar Ramon Llull pugen al santuari i celebren una missa presidida per un prevere de Barcelona que els acompanya. Dinen a l’acolliment.

Confraries d'Inca
11. A l’ofici hi assisteix l’associació de Confraries d’Inca i també un grup de gent gran de Son Macià. A la Missa següent també es fan presents uns 70 membres del reemplaçament del 1964. 

El P. Manuel Soler, de la comunitat de Lluc, al congrés de Santuaris a Eivissa
12. Els PP. Jaume Reynés, Prior, i Manuel Soler, encarregat de l’atenció als pelegrins, assisteixen a la XXIII Trobada de Santuaris de Catalunya i les Illes Balears que enguany te lloc a Eivissa. El P. Manuel hi tendrà la conferència Els sagraments i el seu simbolisme. El P. Jaume integrarà una taula rodona amb una relació sobre els sagraments , sagramentals i religiositat popular en el santuari de Lluc. Tornaran dia 14 al vespre.

14. El número 628 de la prestigiosa revista Serra d’Or es fa ressò del manifest en favor de la llengua signat pels Missioners dels SS. Cors, entre els quals tots els membres de la comunitat de Lluc.

16. Una quarantena d’alemanys es reuneix per celebrar l’Eucaristia. Ho fan en la seva llengua i presideix un prevere d’aquesta nacionalitat.

17. Les autoritats pertinents tanquen la carretera tot el dematí al·legant una carrera de ciclistes. Fan un bon perjudici al santuari, a la gent i els grups que tenien intenció de pujar-hi. Malgrat tot, un grup de nins de primera comunió, amb els seus pares i el prevere de Sta. Ponsa i Peguera, arriben amb retard per tal d’assistir a una presentació d’audiovisuals de l’Escolania i el santuari que prèviament havien demanat.

22. La comunitat es desplaça a S. Honorat per a un recés de tota la Delegació de Missioners SS. CC. Una comunitat reduïda, però, perquè el P. Jaume Reynés i Macià Ripoll no es troben bé i el P. Toni Vallespir ha viatjat a Madrid per assistir a un curset sobre economia de les Congregacions en temps de crisi.

24. Un grup de la parròquia S. Francesc de Paula puja a Lluc a peu. Altres de més edat de la parròquia ho fan en cotxe i celebren una missa a la capella. La presideix el seu rector, Guillem Miralles Cardell.

Ja es nota que el temps ha canviat i les visites i turistes augmenten. També els col·legis van fent acte de presència. Igualment la zona d’acampades es va omplint. Per cert, tot sovint els renous d’aquest indret molesten els qui dormen a les cel·les o als porxets.

Després dels permisos corresponents l’aparcament es va remodelant per tal de que els cotxes paguin una quota que ajudi a mantenir les despeses del Santuari, particularment les de l’Escolania. Les esmentades obres corren a càrrec de l’empresa IRU que també emprendrà altres millores en el santuari.

25. Es celebra el funeral de la Sra. Magdalena Torrens, feligresa d’Escorca.

28. Assisteixen a la Salve i a la missa del dematí un petit grup de jubilats de la Banca March. Després dinen a l’acolliment.

29. Comença el Consell General dels Missioners SS. Cors al santuari i per això estan amb nosaltres els PP. General i Secretari que habitualment resideixen a Madrid. Demà seguiran la tasca.

30. Un grup d’alemanys celebra l’Eucaristia a la capella. 

Es reuneix els treballadors de Lluc -escolania, restaurants, personal de neteja i altres- per tal d’explicar-los algunes novetats que aniran venint de cara a millorar l’acollida dels pelegrins i turistes. La primera, ja imminent, l’entrada en funcionament de l’aparcament. Així podran donar raó si se’ls pregunta sobre el particular.

31. El P. Prior assisteix a un recés convocat pels simpatitzats de la Fundació Concòrdia a Mallorca i que té lloc a S. Honorat. Parlarà als presents el P. Damià Socias.

No hay comentarios:

Publicar un comentario