Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

domingo, 1 de abril de 2012

Millora l'acollida del Santuari de Lluc



Diari Balears. Antoni Pol | 01/04/2012 |  



Els treballs per implantar un sistema de pagament al pàrquing de Lluc són gairebé a punt d'acabar. La intenció dels administradors del santuari -els frares dels Sagrats Cors de Jesús- és posar-lo en funcionament de seguida, tan bon punt sigui possible. És probable que es faci la setmana que ve, abans de Pasqua, si hi ha temps. En qualsevol cas, serà abans que acabi l'abril.

 Sebastià Sureda, gerent del santuari, explicà que "sols falta acabar de pintar-lo" i enllestir alguns detalls. Tampoc no es disposa de les màquines de cobrament, però l'aparcament podria començar a funcionar sense aquests aparells.

En canvi, sí que ja s'hi ha instal·lat tant la casetona del vigilant com les barreres. També s'han fet altres treballs d'adequació: una reordenació de les places d'estacionament i s'han construït pasteres. En les vies situades fora de l'àrea reservada, a la carretera d'accés a Lluc, al camí d'Albarca i a la resta de vies properes al santuari s'ha pintat la ratlla groga que prohibeix aparcar-hi.

Les tarifes que s'hi aplicaran seran les següents: 4 euros als cotxes, 2 a les motos i 18 als autocars. Són preus únics, per un dia. Aquestes tarifes són una mica superiors a les anunciades el setembre, quan es conegué que s'implantaria el sistema de pagament.

 Això no obstant, s'han de fer algunes precisions. Per una banda, Sureda explicà que una sèrie de dies, els més assenyalats (com el dia de Nadal o la diada de Mallorca, per exemple), serà gratuït. Per altra banda, se cercaran "fórmules" perquè els hostes del santuari i els residents a Mallorca tinguin bonificacions. El tiquet d'aparcament inclou, a més, l'entrada gratuïta al Museu de Lluc, que ara té un preu de 4 euros. És a dir, tal com subratllà Sureda, amb un tiquet d'aparcament tota la família podrà visitar el museu.

El santuari posarà nous serveis en marxa a curt termini: un espai de benvinguda, que s'instal·larà a les torres de la plaça dels Pelegrins i que donarà informació sobre Lluc (localització d'espais, etcètera); i una sala de benvinguda en la qual es projectarà un vídeo de set minuts, i en cinc idiomes, explicant què és Lluc i què significa per Mallorca. Aquest espai ocuparà una sala de l'interior del santuari.
Justificació
 Els Missioners dels Sagrats Cors han redactat una missiva explicant el perquè del pàrquing de cobrament. "Ens sap greu no poder continuar amb la gratuïtat total, tant d'acord amb l'esperit d'acollida de Lluc. (...) La crisi econòmica ens afecta a tots. Les despeses són moltes i elevades i dificulten mantenir, des de la justícia i la dignitat, la conservació de les diverses institucions de Lluc: personal, basílica, museus, edificis, equipaments i, sobretot, el manteniment de l'Escola de Blauets, patrimoni cultural i religiós de Mallorca. Esperam, amb el vostre ajut, comprensió i benevolència", demanen.

No hay comentarios:

Publicar un comentario