Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

martes, 3 de diciembre de 2013

Crònica del novembre

Lluc dia a dia / Ramon Ballester Vives, msscc

1. Començam aquesta festivitat de Tots Sants amb un bon temps assoleiat. Després de l'Ofici solemne, s'inicia la pujada al Cementeri de l'Escolania, Comunitat i feligresos de la parròquia, familiars i amics. És un dia emotiu de pregàries i memòries de tots aquells que ens deixaren  per a gaudir de la llum i l'amor de  Déu.

  
2. Aquest horabaixa arriben onze serverins muntats a cavall; al front de l'expedició, Marc Garcia. Mentre els “caballistes“ romanen a l'hostatgeria, els animals pasturen la nit devers el molí de la Vall de Josafat. Demà, de bon matí. faran el camí de retorn  cap a Son Servera.

3. Aquest cap de setmana  els Blauets tenen vacances i en el seu lloc la coral d'Antics Blauets, dirigida per Mn. Vicenç Juan Rubí animen la celebració de l' Ofici. Hi participen grups de les parròquies de la Mare de Déu del Roser (Son Cladera) i de Verge de Lluc. Concelebra  amb el P. Prior, el seu rector Mn. Eusebi Capel.

5. Visita del nou membre del Consell Episcopal, Mn. Antoni Vadell que ocupa el càrrec de Vicari per a l'Evangelització. Entre els temes generals de conversa es parla de  revisió i potenciació  de la pastoral de pelegrinatges als santuaris. Li desitjam encert en la tasca i oferim la nostra col·laboració sincera.

9. Museu de Lluc. La investigadora Conxita Boncompte Coll fa fotografies dels 6 exvots de la vitrina de la sala del tresor.; forma part del grup de recerca de simbologia religiosa de la Universitat Ramon Llull que dirigeix el Dr. Jaume Aymar

Un grup d' ex-soldats que, de joves, feren el servei militar a Àfrica es reuneixen a Lluc i van a la Missa de les 11:30.

10. Sor Joana Pascual, superiora de la comunitat de Germanes Franciscanes de Lluc, celebra el 50 aniversari de professió religiosa. Dedica part del seu ministeri al Santuari i Escolania on és molt apreciada per les seves qualitats humanes i religioses. A les 11:00 , acompanyada de familiars i religioses es prega  per ella en acció de gràcies. Rep diversos obsequis i enhorabones, però, sobretot, l'estimació i la gratitud de tots .
           
 A l' Ofici també hi assisteix  un grup de l'Associació  Gent Gran del Camp Redó de Palma.

12. En la commemoració del màrtir de la unitat dels cristians, Sant Josafat es prega per la unió de les esglésies. Assisteix a la Missa de les 11:30 un grup de la Tercera Edat de Santanyí.

15. Al matí arriba en punt el fred i la pluja. Més amunt, al Galileu, una lleugera capa blanca corona el cim. Després d'una llarga volada han arribar els simpàtics rupits per fer estada entre nosaltres. Alguns es fan casolans pidolant unes miques...; esperem que els filats no els apleguin.

17. Diumenge plujós i fred. A l'Ofici de les 11:00 , el P- Prior dóna una especial benedicció als  nous blauets i blauetes que ja comencen a cantar incorporats  a la resta de l'Escolania; són: Blanca Riera, Pedro Carreras, Antònia Roig, Victor Giménez, Anna Maria Sorana, Cecília Ilbert, Paula Fernàndez, Maria Antònia Dalmau i Nadal Roig.

20. El torrent de Lluc corre a vessar. Aquests darrers dies ha plogut 335 litres  per  metre quadrat. El fred es deixa sentir de valent i els meteoròlegs  encara prediuen més aigua i temperatures en descens.

24. Aquest diumenge ,festa de Jesucrist Rei,que clou les celebracions de l' any litúrgic, es fa també commemoració de Santa Cecília, patrona dels músics , que aquí degut a l'Escolania, sempre s' ha recordat. A l'Ofici que celebra el P. Prior , es prega i es fan ofrenes commemoratives. Al final, i en honor de Santa Cecília, els Blauets fan un petit concert que comença amb el tradicional “Cantantibus Organis” i segueix amb l'execució de composicions pels blauets  al piano, flauta, etc. A destacar la nombrosa participació dels familiars que després, són obsequiats amb visites guiades a l'arxiu de Lluc i a la sala d'audiovisuals. Tot acaba amb un bon dinar on es comparteix el pa i taleca.

27. Festa del Beat Ramon Llull. A les 12:15,a la basílica, la Comunitat i Escolania fan un acte en memòria  del “Fill Major de la nostra Raça”, on es llegeix una nota biogràfica /espiritual i es canta i prega. Tots plegats reciten la poesia “Pregària per la Llengua” de Maria Antònia Salvà.

28. Malgrat  que el dia sigui plujós i fred  venen a visitar la Mare de Déu una cinquantena de persones de Son Servera; amb ells el batle Antoni Servera i diversos regidors. Dinen a l'Acolliment del Centenari. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario