Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

martes, 15 de septiembre de 2015

El P. Ricard Janer, nou Prior

El P. Ricard Janer va néixer a Biniamar (Selva) l’any 1938. Professà a la Congregació de Missioners dels SS. Cors l’any 1955. Acabats els estudis de filosofia i teologia a Lluc va ser ordenat prevere l’any 1964.

Devers els anys ’60 predicà algunes missions populars a Àvila i Catalunya i nombrosos exercicis espirituals a religioses. Fou Director espiritual a molts cursets de cristiandat, tant a Mallorca com a Barcelona.

En diferents etapes ha viscut a Lluc durant 20 anys, on ha exercit com a professor de l’Escolania, conservador del museu i administrador del Santuari.

També ha exercit com a Rector de la parròquia de La Real i Rector solidari de les parròquies de la Vall de Sóller i del Convent.

Se li ha demanat exercir com a conseller en qüestions d’economia de diferents Institucions religioses, així com en temes d’art litúrgic. De fet ha estat membre de la Delegació diocesana del Patrimoni artístic com també del Consell Presbiteral de Mallorca.

Endemés d’aquestes tasques ha col.laborat setmanalment al setmanari “Sóller” comentant  l’evangeli dels diumenges (1994-2013) i ha dedicat moltes hores a ordenar tels arxius històrics de la seva Congregació i del Santuari de Lluc.

El dia 12 de setembre del 2015 fou nomenat Prior de Lluc pel Bisbe de Mallorca. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario