Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

viernes, 18 de mayo de 2018

"English camp Lluc": un campament que deixa petjada


Potser tens la impressió, bon amic, de que la vida transcorre sense que passi res d’especial, com si caminassis sense rumb concret. Aquesta sensació de sentir-se perdut no ajuda a augmentar el grau de felicitat que tots perseguim.  

Què passa? Que recordam i ens recream en aquells moments que ens han portat a un grau d’emoció més gran que l’habitual. Quan es tenen coses importants per recordar i explicar als companys les sensacions som més agradoses i amenes. La vida, de cop, es fa més interessant.

Com podem canviar les sensacions menys agradables? Res d’envejar les aventures dels qui duen una vida més interessant. En lloc d’esperar asseguts a que passin coses extraordinàries és millor anar-les a cercar.

Sí, anar a cercar aventures que han de ser emocionants. Aquestes deixen un rastre perdurable. Unes aventures que, com es diu sovint, et fan sortir de la teva zona de confort. Han de fer-nos mirar als ulls de les pors i limitacions que arrosegam. Aleshores sí que ens en recordarem per sempre.

Aquest és un dels propòsits amb els quals ha nascut l’english camp Lluc. Però n’hi ha molts d’altres. Per exemple, reforçar els coneixements d’anglès. És del tot útil en els nostres dies aprendre aquesta llengua. I si es van assimilant les expressions en diferents moments del dia i quasi sense donar-se’n compte, la cosa es facilita.


Enguany l’accent del campament es posa en la naturalesa. Lluc compleix tots els requisits en aquest aspecte. Hi ha un jardí botànic, mil possibilitats de fer senderisme en un entorn ple de roques i alzines que ens transporten a llocs on ens resulta difícil d’anar la resta de l’any. És molt saludable deixar els cotxes, els carrers, el fum i els semàfors pels camins de terra, potser l’olor de la pluja, l’horitzó de les muntanyes.

El medi ambient cal valorar-lo tot el que es mereix. Per això el campament posarà al teu abast noms d’herbes del lloc, així com les seves propietats. Aprendràs el nom de les muntanyes més altes de la Serra de Tramuntana. I també els noms de les aus i altres animals que viuen bosc endins.

Per si fos poc viuràs en les facilitats del santuari de Lluc on durant el curs hi fan vida els blauets. Amplis dormitoris, camp de futbol gran i petit, una piscina reglamentària, plena d’aigua blava i neta. Uns espais immensos on podràs córrer i jugar.

Però també és bo de pensar en la cultura. A Lluc hi trobaràs un museu que mostra utensilis dels primers pobladors i coses de segles passats, escoltaràs màgiques llegendes contades pels pelegrins d’altres temps mentre pujaven al santuari. També és important conrear aquest sentiment tan íntim i una mica misteriós que té a veure amb Déu i la seva Mare. A Lluc hi ha la imatge de la Mare de Déu tan visitada pels mallorquins al llarg de l’any.


Això és tot? No, encara hi ha més coses i potser les més importants. La persona humana ha de viure amb uns valors i una educació, altrament es converteix en un marginat, algú que no encaixa amb la societat i que potser és un destorb pels seus companys. Aprendràs el valor de conviure, compartir, respectar, valorar els altres i les coses de l’entorn.

Probablement t’oblidaràs del mòbil i de la consola. Descobriràs, en canvi, el blau del cel,  el cant dels ocells, els paisatges de la Serra, la silueta que dibuixen les muntanyes…. I endemés tindràs un equip humà —el que organitza el campament i t’acompanyarà cada dia— que en sap molt de tot el que hem explicat. Cada monitor tendrà a càrrec 10 nins o adolescents. Cada 12 participants tindran un professor d’anglès. També hi haurà un socorrista a la piscina i el personal propi de l’administració, neteja i manteniment del santuari. 

Ja ho saps. Tria els dies més convenients per a tu i els teus pares. Vine per veure els edificis i quelcom de l’entorn el 19 de maig, jornada de portes obertes.

T’esperam. No te’n penediràs. El campament serà un record que deixarà petjada en la teva vida. Tota la informació que ncessites la trobaràs a www.lluc.net

Manuel Soler Palà, msscc

No hay comentarios:

Publicar un comentario