Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

lunes, 30 de abril de 2018

Crònica abril 2018

Lluc dia a dia / Ramon Ballester Vives


1. Diumenge de Pasqua Florida , després de la memorable Vetlla Pasqual  amb la vivència cabdal de la nostra fe, la festa de la llum eterna. ”La resurrecció de Jesús és l'esclat de vida, la llum que resplendeix en la foscor, el punt d'inflexió que capgira la història de la humanitat”. Presideix la Concelebració el P. Prior Ricard Janer. Després, al refetor de  la Comunitat les felicitacions cordials amb el simbòlic crespell de la pau.

2. Segona festa de Pasqua  amb el tradicional  pancaritat. L'Acolliment de la Font Coberta amb les taules plenes, compartint les panades i rubiols. També els restaurants s'omplen de gent.

3. Una  cinquantena de pelegrins de l'Associació de Persones Majors de Sant Joan fan l'anual pancaritat a Lluc. El P: Manuel Soler els dona la benvinguda i celebra la Missa que participen amb les lectures i cants.

5. Visita privada del Bisbe Mns. Sebastià Taltavull que acompanya a Lluc dos preveres menorquins: el Rector i el Director Espiritual del  Seminari Diocesà de Menorca.

7. El P. Manuel Soler fa el baptisme de Júlia Canals Cañellas de Pollença filla de Josep Canals Rabassa i de Francisca Cañellas Cladera.

L'Orquestra de Cambra de l'Escolania, dirigida per Rosa Cardona està de gira per Lituània, convidats per la prestigiosa coral lituana de Dagilelis. Han fet dos concerts excepcionals, una a la ciutat de Siauliai i l'altre a la ciutat de Seduvas. Una experiència que combina passió per la música i el plaer de conèixer noves amistats i noves cultures.



11. El P. Manuel Soler a les 11:00 dona la benvinguda i celebra la Missa a un nombrós grup -més de 200- de la Tercera Edat de Ntra. Sra. del Carme del Coll d'en Rabassa.

19. Uns 600 alumnes de sisè de les diferents Escoles Diocesanes han vengut a Lluc per passar un dia amb activitats diverses, acompanyats amb els respectius mestres educadors i la direcció d'Antoni Seguí, Delegat d'Ensenyament de la Diòcesi. S'han reunit a l'Acolliment del Centenari on han escoltat l'Escolania dels Blauets a més de tenir moments de pregària i participar en jocs i gimcana als entorns del Santuari.

20. Un grup d'alemanys que pertanyen al moviment "Vacances per l'esperit" visiten el Santuari i participen d'una Missa que celebra el prevere que els acompanya.

Visita el Santuari el canonge honorari de la Catedral de Santiago Antolin de Cela. Actualment és rector de la parròquia de la "Virgen de la Encina" de Ponferrada. L'acompanya un petit grup de la parròquia Mare de Déu de Montserrat de Palma. Reben una informació sobre Lluc de part del P. Manuel.

21. Mn. Jaume Alemany puja a Lluc a peu els darrers kilòmetres amb un grup de 75 fidels de la parròquia Mare de Déu de Montserrat. El motiu és els 50 anys de l'erecció de la parròquia i el 25 del començament del nou temple. També ofereixen l'esforç de molts d'ells que han fet i repeteixen el Camí de Santiago. En el Cambril preguen, canten i ofereixen canastres de fruita a la Mare de Déu. El P. Manuel els dona la benvinguda en nom de la Comunitat i recorda, entre altres coses, que són una anella més de les peregrinacions a Lluc que van començar fa 750 anys.

Una coral procedent de Noruega, nomenada Skipvet, com el poble d'origen, ha volgut cantar a Lluc i ho ha fet a la Plaça dels Peregrins, devora el portal major. Un bon nombre de gent s´ha apropat a la coral per tal d'escoltar-los i fer-los els merescuts aplaudiments.


Baptisme d'Arlet Nayeli Medrano Amaya. Viu a Palma amb els seus pares que són de Bolívia.

22. Per quart any consecutiu es fa la IVª Trobada de Corals de centres de l'Església a l'Acolliment del Centenari. Hi han participat quatre corals i cada una ha cantat dues cançons. La cloenda ha estat la part més emotiva ja que les quatre han interpretat juntes la cantata "El follet valent" amb música de Núria Juanet i textos de Rosa Nogué i Clara Ripoll. Familiars i amics dels cantadors han aplaudit molt.


Reb el sagrament del Baptisme na Lina Coll Figuerola que viu amb els seus pares a Inca. El celebra el P. Manuel Soler.

23. Sant Jordi. Festa del llibre a l'Escolania. El patiet interior engalanat amb grans flors de paper, cossiols i una paradeta de llibres ha estat el lloc atractiu per la celebració. La professora de l'Escolania Francisca Moreno Brunet ha preparat una dinàmica per fer participar els alumnes en la importància i el gust de la lectura i les seves derivacions formatives.


24. IVª Trobada a Lluc de la Federació d'Associacions de Majors de Calvià (FAMAC).Celebra la Missa  Mn. Josep Antoni Guardiola acompanyat per una  coral i guiterres.Fan una ofrena d'un ram de flors a la Mare de Déu.

25. Durant aquest temps de primavera gairebé molts de dies puja al Santuari un grup en esperit de pelegrinatge. Avui organitzada per l'Ajuntament hi ha la Trobada de Campos. Unes 400 persones tenen una Eucaristia a l'Acolliment del Centenari que presideix Mn. Francesc Munar, rector de la parròquia, i concelebra el P. Manuel. A més d'una ofrena de flors presenten un plat de ceràmica commemoratiu i productes típics de la gastronomia casolana.

26. L'Associació de Persones Majors de Pollença (Sa Nostra) com cada any, han vingut a venerar la Mare de Déu. A les 11:00 el P. Gaspar Alemany els dona la benvinguda i celebra l'Eucaristia. Abans de la Celebració  l'Escolania s´hi ha fet present per cantar una Salve  i l'Ave Maria.

27.Organitzada pel Secretariat de Col.legis dels MM.SS.CC. han vingut a Lluc un centenar d'alumnes d'ESO del col·legi Sagrats Cors de Sóller, per celebrar una jornada. La trobada de "Vida i Fe" s´ha celebrat a l'Acolliment del Centenari. Hi ha participat l'alumnat d'ESO de l'Escolania. Hi han treballat activament professors d'ambdues escoles i la professora Maribel Garcia de l'escola  Mare de Déu del Coll de Barcelona. Les activitats han acabat a l'hora de la Salve a la basílica amb l'assistència de tots. Plegats han resat l'oració a la Mare de Déu de Lluc creada en motiu del Centenari de la seva Coronació.

Visita el Santuari un nombrós grup del Col·legi San Cayetano de Palma. Els alumnes també han assistit al cant de la Salve.

29. A les 12:00 la portalada de la basílica s'obri per acollir l'anual Romeria del Rocío amb el venerat estàndard de la "Sin Pecado" i els vistosos pelegrins amb les seves insígnies i bordons. Celebra la Missa el P. Jesús Tadeo Moreno, jesuïta, acompanyat de la coral “rociera”. A l'Acolliment del  Centenari segueix  el dinar de germanor i la festa.   


No hay comentarios:

Publicar un comentario