Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

miércoles, 13 de junio de 2012

Crònica del Santuari: maig 2012

Lluc dia a dia /Ramon Ballester Vives, msscc

Dia 1 de maig.-  Comença el mes amb un dia solejat, que convida a gaudir de la natura i és molta la gent que puja al Santuari. A la Basílica tenim  una concorreguda celebració eucarística presidida pel nou Prior el P. Antoni Vallespir acompanyat pel P. Gabriel Seguí, rector de la parròquia de La Real. Com és ja costum la parròquia puja aquest primer de maig en esperit de pelegrinatge. El P. Llorenç Caldentey dirigeix la coral parroquial .

A la mateixa celebració s’hi adjunta el club esportiu de La Salle que presenten l’ofrena de flors, una pilota per l’escolania i un banderí commemoratiu.

Divendres 4.- Visita el Santuari un nombrós grup del Col·legi Marian Aguiló de Ciutat..

Reunió dels preveres de l’arxiprestat de Lluc amb el seu arxiprest Simó Garau i el vicari episcopal Rafel Umbert. Tracten diversos temes d’estudi: Vaticà II, sanitat, etc. Després són convidats a dinar amb la Comunitat.

També  puja a  Lluc la directora insular de Medi Ambient, Margalida Pocoví que visita la reparació que es fa  al “molí d’aigua”, el jardí botànic i el centre de informació de la Serra de Tramuntana.

Dissabte 5.- Un grup de monitors de la Delegació d’Ensenyament del Bisbat prepara a Lluc una trobada més nombrosa pel proper dia 10.

Diumenge 6.- Malgrat que sigui un dia plujós  són diversos els grups que pugen al Santuari; entre ells destacam l’Associació de la Tercera Edat de Santa Margalida.

Dia 8.- Una quarantena de “ Mestresses de casa” participen a la Missa de les 11´30h

Dia 9.- Un grup d’amics de Juan Reinoso pugen a peu des de Caimari per demanar la salut del seu amic que va sofrir la ferida d’un llamp mentre pescava a la badia de Pollença.

Dia 10.- Es celebra a Lluc la XII Trobada  d’alumnes de Primària dels Centres Diocesans amb l’assistència del Sr. Bisbe. Tenen diverses activitats a l’Acolliment del Centenari; entre elles el cant de la Salve per l´Escolania. Són més de quatre-cents participants amb els seus monitors.

Dia 11.- La consellera de Medi Ambient, Catalina Soler, acompanyada de Margalida Pocoví, directora general de M.A. I altres membres del departament assisteixen a la salve dels Blauets i després visiten les obres del molí hidràulic i el jardí botànic. Dinen amb la Comunitat.

 A una sala del Santuari comença una tanda de lectures  d’obres en català  que durarà 24h., reivindicant la protecció i el foment de la nostra llengua en contra  de les determinacions que promou l’actual  Govern.

Dia 12.- Com ja és habitual des de fa anys, l’Escolania de Lluc, en el seu afany de projecció exterior i enriquiment cultural  ha pres el vol per visitar les ciutats de Badalona on participa a la Trobada de Corals del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya i, després, anada a Nancy per actuar en el Festival Internacional de cant de la ciutat, anomenat :”Nancy voix du monde”

Diumenge 13.- A la Missa de les 11h., en absència de l’Escolania, hi participa la Coral Parroquial de Sant Jaume de Ciutat. Hi fan la seva Primera Comunió els germans Joan i Antoni Bergas Molina.

A les 15h. Tenen una Missa a la basílica un grup de “Regnum Christi”

Sor Coloma,
monja franciscana
que moría als 85 anys
Dia 17.- Aquesta matinada, al convent de religioses franciscanes, ha mort Sor Coloma Alzina als 85 anys  Durant 14 anys ha servit el Santuari donant exemple de  virtuts i treball humil.. Cal destacar la seva simpatia i la seva caritativa preocupació per tothom.

A la Missa de les 11´30h. Hi participen tres grups: “Agents Comercials- Col·lectiu Majors”; Tercera Edat de “ Es Vivero  i “Centro de Pasivos”.

Dia 18.- Es fa l’enterrament de Sor Coloma Alzina al cementiri d’Escorca i ,a la Missa vespral es  celebra un sentit funeral on es prega i es fa record emotiu de Sor Coloma; presideix l’Eucaristia el P. Jaume Reynés ex-prior de Lluc.

Deixen el Santuari un grup de l8 joves de confirmació, “Sixten Klemetz” de Noruega que han tingut unes jornades de reflexió i pregària.

Dia 19.- El Club Rotaris de Mallorca inaugura un monòlit commemoratiu ubicat a la rodona de l’entrada. Tenen una Missa a les ll´3O h. que presideix el P. Antoni Vallespir, Prior de Lluc. I després tenen un dinar de germanor a l’Acolliment del Centenari.


A les 16h participen a una Eucaristia celebrada per Mn. Jaume Alemany components del grup juvenil “Foc” i del Moviment Albertià de La Puresa de Palma i Manacor.

Diumenge 20.- A les 11h ve la Coral de Campanet per solemnitzar la festa de l’Ascensió.

A les 12´30h. Les Penyes del C.E. Mallorca participen a una Eucaristia que celebra Mn. Jaume Alemany,; es fan ofrenes de flors i ensenyes mallorquinistes. Hi assisteix el president del Mallorca Sr. Cladera.

A les 17h unes 200 persones de Ciutat, Manacor i Inca que pertanyen al Moviment de Neocatecumenals, tenen una animada Missa molt participada.

Dia 22.- Un grup d’Antics Blauets tenen una trobada amb el P. Prior per a conèixer les noves instal·lacions d’acolliment de visitants i escoltar el seu parer i propostes de cara a l’Escolania, actuacions culturals, etc. Dinen amb la Comunitat.

Dia 23.- Unes 400 persones de la 3ª Edat de Campos pugen a venerar la Mare de Déu. Tenen  a l’Acolliment del Centenari  una Missa presidida pel rector de la parròquia  Mn. Francesc Munar i concelebrada pel P. Prior i altres membres de la Comunitat. L’Escolania, cantà la Salve i una coral animà la celebració. Fan unes ofrenes  pròpies del treball casolà.

Dia 24.- Venen en esperit de peregrinatge un grup de la 3ª Edat de Pollença i un grup de Sineu. Assisteixen a la Salve i a l’Eucaristia de les 11'30h.
Dia 26.- S’inaugura la 1ª Fira “Natura-Esport” a la plaça i Acolliment del Centenari . A més d’algunes parades de venda de material específic una sèrie  d’activitats lúdiques i didàctiques omplen la jornada, com és ara excursions guiades, proves de “nordic walking”, ràpel per infants, demostració amb cans de salvament, etc.

A la Missa de les ll´30 hi participen membres de la Confraria de Ntra. Sra. del Perpetu Socors.

Dia 27.- A la Missa de les 11h. fa la seva  Primera Comunió el blauet Sergi Miquel Guijarro; també hi participen  quatre matrimonis de La Real en l’aniversari del seu casament.
Després de la celebració, l’Escolania fa un petit concert en homenatge i agraïment a Sor Coloma.

A les 13h. fan una pregària i ofrena de flors a la Mare de Déu un grup del Gremi de Tintorers de Mallorca.
Dia 28.- Devers quatre-centes persones de les parròquies de l’anomena’t sector de “Ses Marines”, assisteixen a la Salve dels Blauets i a una Missa a l’Acolliment del Centenari; a l’ofertori  presenten rams de flors.

Dia 29.- Celebració  Eucarística de “Vida Creixent” que presideix Mn. Pau Oliver amb els concelebrants Mn. Guillem Parera i Mn. Jaume Obrador. Els dóna la benvinguda el P. Prior.
Dia 30.-A l’Acolliment del Centenari, el P. Prior presideix una multitudinària Missa pel 1er. Grup de la Part Forana; es calculen 1200 persones que hi participen. Hi assisteix la presidenta del Consell de Mallorca Maria Salom i altres autoritats.

Puja des de Sóller el Col·legi del Puig.
Dia 31.- Ve el 2on. Grup de la Federació de Persones Majors de la Part Forana; aquesta vegada són 1400 que omplen l’Acolliment del Centenari: Presideix l’Eucaristia el P. Manuel Soler després de la Salve de l’Escolania. Entre les autoritats assistents el Sr. Joan Rotger, vicepresident del Consell de Mallorca. Anima la celebració amb els seus cants Sor Joana, franciscana de la Comunitat de Lluc.


A les l2h. A la basílica el Sr. Bisbe presideix l’Eucaristia de la tradicional Jornada de Germanor Sacerdotal, concelebrada pels vicaris episcopals i devers 120 preveres. L’Escolania acompanya la celebració Es prega i recorda 6 preveres en el 50 aniversari de l’ordenació, 3 en els seus 25 anys; també es fa menció de 8 preveres que moriren durant aquest any.

En un del parlament el Sr. Bisbe ha manifestat que ha treballat a  favor del procés de beatificació  del P. Joaquim Rosselló, Prior de Lluc i fundador de la Congregació de MM. Sagrats Cors, així com de les seves gestions amb al govern per aconseguir l’escola de música concertada per a l’Escolania.
Després té lloc a “Sa Fonda” un saborós i animat dinar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario