Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

jueves, 10 de marzo de 2011

NOVA WEB DEL SANTUARI: www.lluc.net

Vos convidam a visitar la web renovada que estrenàrem la setmana passada. La nostra intenció és oferir-vos una visita de més qualitat i un coneixement més profund del primer Santuari marià de les Illes Balears des del segle XIII.

BENVIGUTS SIAU: LLUC ÉS CA VOSTRA!

Aquí, els creients hi retrobareu els signes d'identitat de la nostra Església local. Els no creients, les arrels més profundes del poble mallorquí perquè Lluc és més que un santuari: és "un signe nacional secular". Els visitants estrangers, una oferta distinta als dies de platja i a les nits de bauxa. Un oasi de pau insospitada (a l'Hostatgeria), d'espiritualitat i bellesa (al cant de l'Escolania i a les celebracions), del patrimoni artístic (al Museu), d'una natura gairebé verge (a la Serra de Tramuntana i al Jardí Botànic), de la gastronomia mallorquina (als nostres restaurants).

  • Guia de visita

Arribau a la Plaça dels Pelegrins i vos trobau amb l'Ajuntament d'Escorca a l'esquerra, els Porxets a la dreta i, al fons, la façana del Santuari. Entrant al Portal Major hi ha l'oficina d'Acollida i Informació, on vos poden donar allotjament i orientació per fer la visita al Santuari. La nostra web vos acompanyarà pel següent itinerari:

Basílica - Museu - Pujol dels misteris - Jardí botànic - Arxiu - Àrea recreativa

Zona d'acampada - L'Acolliment

  • Espiritualitat

Lluc és la "Casa pairal" dels mallorquins: "i dins la llar de sa mare / quin cor no es pot escalfar?. Lluc és casa d'oració: Venturós qui hi pregarà!" (M. Costa i Llobera).

Lluc vol ser, en primer lloc, un àmbit de renovació espiritual... La renovació del Concili ha insistit en la lectura de la Paraula de Déu, com aliment del cristià, i en la centralitat de l'eucaristia ben celebrada, la qual ens ha de dur a compartir amb els necessitats. La comunitat de Lluc sempre està a disposició pels qui desitgin una direcció espiritual personalitzada o unes orientacions de grup (breus conferències, visites guiades, projecció de vídeos).

Vos oferim també una Casa d'Espiritualitat i de Recés, un Racó de pregària (dins el Cambril de la Mare de Déu o des de la distància) i el comentari de l'homilia dominical que es publica setmanalment a la secció Notícies i Comentaris.

  • Blauets

Un dels principals atractius del santuari és la seva Escolania. A www.escolanialluc.es trobareu àmplia informació sobre els Blauets, la seva història i estudis, els seus concerts i la discografia publicada, així com les condicions per entrar a formar part de l'Escolania.

  • Allotjament

L'Hostatgeria consta de 81 habitacions (cel·les) i 39 apartaments amb cuina. Les 120 estances estan perfectament equipades amb bany, TV i calefacció. També són molt agradables i acollidores les nostres cel·les amb vistes a la Plaça dels Pelegrins. Ambdós espais proporcionen la bellesa digna d'aquest edifici emblemàtic, així com la sensació de relaxació que transmet l'entorn cultural, monumental i religiós de l'indret on es troba.

La web vos mostra els Tipus d'habitacions i podeu fer les Reserves.

  • Gastronomia i comerç

Es diu que a Lluc s'hi menja el millor cabrit de muntanya i s'hi beu "s'aigo més fina" de Mallorca. Hi trobareu opcions per a totes les boques i butxaques: Des de menjar pa taleca, fer una torrada o un arròs multitudinari a l'Àrea Recreativa de ca s'Amitger o a l'Acolliment del Centenari; dinar de menú o a la carta a qualsevol dels Restaurants. Sobretot si s'ha pujat a peu i tens una fam que t'alça. Si véns amb bona companyia. O has passat a llevar-te un pes de damunt.

Les botigues de Lluc són molt senzilles i característiques de qualsevol santuari: Una Botiga de Records i un Forn de pa per les acampades i excursions.

Sa Fonda - Bar Restaurant Ca s'Amitger - Bar Restaurant Font Coberta

Cafè sa Plaça - Botiga de records - Ses mides - Forn

  • Senderisme i cicloturisme

El Santuari de Lluc és el centre de referència de la Serra de Tramuntana. Constitueix un punt de partida immillorable per a moltes excursions, tant de senderisme com de ciclisme.

Pels voltants del Santuari es troben alguns dels cims més emblemàtics de l'illa, com ara el Puig de Massanella, el Puig Tomir, el Puig d'en Galileu i el Puig Roig, que faran les delícies dels amants de les alçades. En trobareu una Guia d’aquestes i altres excursions.

Els recursos de la informàtica posats al vostre abast.

No hay comentarios:

Publicar un comentario